diumenge, 10 de maig del 2015

Roig (PSC) presenta el seu projecte de piscines i 27 propostes més en l'àmbit dels esports per a Tortosa - See more at: http://lamarfanta.blogspot.com.es/2015/05/roig-psc-presenta-el-seu-projecte-de.html#sthash.sappIpFt.dpuf

El candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha presentat aquest dissabte la seua proposta de piscines, així com 27 propostes més perquè el municipi siga un referent esportiu a Catalunya. “Un projecte que, sens dubte, consensuarem amb tota la resta de forces polítiques de Tortosa, per no repetir els errors que Bel ha comès en el passat”, ha afirmat Roig, que ha volgut fer la presentació de les propostes d'esports davant de les derruïdes piscines municipals. Roig ha recordat que el seu és un projecte que el PSC va posar a disposició de l’Ajuntament de Tortosa el març de 2013, un any abans de la "vergonyosa" resolució del contracte, quan l’alcalde encara continuava afirmant a tothom que les piscines es farien.

"Es tracta d’un projecte que, a diferència del de CiU, que estava pressupostat en 22 milions d’euros, el nostre equip valora en 2 milions d’euros en la seva construcció bàsica i un milió més en millores”, ha afirmat Roig. “Les condicions de vida de molts tortosins i tortosines són molt dures i l’Ajuntament de Tortosa no pot permetre’s el luxe de gastar-se 22 milions d’euros en unes piscines, que és l’import de l’antic projecte faraònic de Bel, que s’ha diluït en el temps com la fum”, ha sentenciat Roig. El candidat socialista ha recordat que “avui en dia el PSC és l’únic partit de Tortosa que ha presentat i dissenyat un projecte de piscines”. I ha recordat que ha passat un any i mig des que l’alcalde prometés que en tres setmanes tindria enllestit un nou projecte. “Avui continuem sense saber res d’aquest projecte, un projecte en què no ens van deixar participar, perquè l’alcalde no va voler ni sentir ni una sola de les propostes que el PSC li va voler fer arribar”.

A més, Roig no s’ha estat de recordar que ERC, el Partit Popular i PxC són "còmplices" del "cúmul de despropòsits" respecte a la construcció de les piscines municipals, ja que els tres partits han avalat sense fissures "l’estratègia d’engany de CiU", en una "estranya coalició que algun dia els representats d’ERC hauran d’explicar als ciutadans i ciutadanes".

A banda, els socialistes han presentat fins a 27 propostes més per fer de Tortosa un referent esportiu al país, entre les quals destaquen crear l’Oficina d’Atenció a l’esportista i als clubs de Tortosa; afavorir la pràctica de l’esport de col·lectius desfavorits prestant especial atenció a persones amb discapacitat, i potenciant la integració social o millorar les instal·lacions del Centre de Tecnificació esportiva de Vinallop, adaptant-lo a la realitat actual d’ús i potenciant-lo. Altres mesures són assegurar l’adequat manteniment de les instal·lacions esportives que actualment representen grans mancances, crear una Escola Multiesportiva infantil per fomentar el desenvolupament dels xiquets i xiquetes i ampliar l'horari de les instal·lacions esportives, obrint de dilluns a diumenge i festius, fomentant d'aquesta forma, la pràctica esportiva.

“Volem garantir a tots veïns i veïnes l'accés a l'activitat esportiva com a dret social, motiu pel qual proposem facilitar l’accés a les persones a les instal·lacions esportives escolars fora de l’horari lectiu”, ha sentenciat Roig, que ha volgut destacar aquesta com una proposta que sense cap increment econòmic representaria una millora en la qualitat de vida dels ciutadans de Tortosa. “Tenim instal·lacions escolars de primer ordre, per què no en poden gaudir els ciutadans?”, ha qüestionat Roig. Altres de les propostes que destaquen són construir una Residència Esportiva per acollir tots aquells esportistes de les Terres de l’Ebre o un concurs d’idees entre els arquitectes de la ciutat per fer una proposta realista i adequada pel velòdrom municipal, per tal de recuperar l’espai per a la ciutat. “Un espai que en vuit anys CiU no ha estat capaç de donar-li ús, incomplint en dos programes electorals la promesa de cobrir-lo”, ha recordat el líder socialista. Roig ha finalitzat afirmant que aquesta l’aposta del PSC “una aposta arriscada sens dubte, però una aposta pel futur esportiu de la nostra ciutat, i un conjunt de bones raons per demanar als ciutadans que s’atreveixin a pensar en Roig”.

Publicat a  la marfanta el dissabte 9 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada