dimecres, 13 de maig del 2015

El PSC de Tortosa aposta fort per la promoció econòmica en el seu programa electoral

Enric Roig, alcaldable socialista, presenta 55 mesures en matèria de promoció econòmica, industrial i en I+D+i proposades per rellançar econòmicament la ciutat

El PSC de Tortosa defensa que la ciutat ha de ser el principal motor pel creixement econòmic, progrés social i respecte ambiental, tot amb l'objectiu de crear riquesa i ocupació.

“En aquests moments és necessari, més que mai, crear llocs de treball. En aquests moment és necessari més que mai crear riquesa. Per a nosaltres la promoció econòmica de la ciutat s’ha convertit en una qüestió política fonamental”, ha explicat Enric Roig, candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, que ha proposat unificar en una gran àrea econòmica tots els serveis municipals implicats en la creació de riquesa i ocupació, amb l'objectiu de tenir una planificació amb una visió global.

“Volem apostar per la Promoció econòmica i industrial i per l'I+D+i perquè pensem que al segle XXI, el creixement, el valor econòmic i la diferència competitiva de les ciutats dependran cada vegada més de les infraestructures, les persones i la seva qualificació”, ha afirmat Roig, que ha denunciat que en els últims vuit anys de govern municipal de Convergència i Unió no hi ha hagut polítiques reals de promoció econòmica a la ciutat. “Cap ni una, com demostra el fet, denunciat de forma reiterada pel PSC, que el lloc de treball de cap d’àrea de promoció econòmica no s’ha cobert mai”.

Aquesta gran àrea s’hauria d’encarregar d’ampliar la Mancomunitat Tortosa-Roquetes amb la incorporació del municipi de l'Aldea. Per als socialistes la potencialitat compartida del Polígon Catalunya Sud i les possibilitats de l'estació ferroviària en el context del Corredor del Mediterrani, convertirien la nova Mancomunitat en un àrea econòmica i de desenvolupament de primer ordre

Roig també s’ha compromès en elaborar un Pla Estratègic de la Ciutat, comptant amb tots els agents socials i econòmics de la ciutat, un Pla Estratègic que el candidat socialista ha recordat que “és una promesa incomplerta de Convergència i Unió, no una vegada sinó dos, ja que en vuit anys no han estat capaços de redactar aquest pla”.

Roig ha apostat per incentivarem la creació d’empreses locals mitjançant microcrèdits a tots aquells emprenedors que vulguin posar en marxa un projecte empresarial i més concretament també microcrèdits destinats a aquelles dones que vulguin posar en marxa negocis a Tortosa. 

D’entre les propostes socialistes destaca per innovadora la de promoure la signatura d'un “Compromís amb Tortosa”. Un projecte on tots aquells que vulguin ser agents actius de la ciutat signarien un compromís amb el seu desenvolupament i amb el seu futur, comprometent-se a seguir en el municipi i desenvolupar la seva activitat empresarial a la ciutat, a comprar a proveïdors locals, a desenvolupar els seus projectes a la ciutat i a utilitzar als professionals de qualsevol especialitat que aquí treballen. “Considerem que és una gran idea per a tots aquells que estimem Tortosa i volem apostar pel seu futur”, ha puntualitzat Roig.

Altres mesures com el programa "Fes cooperativa a Tortosa" consistent fomentar les cooperatives; millorar i promoure el sòl industrial, aprofitant la posició estratègica de la ciutat; fomentar acords amb les universitats desplegades al territori i altres institucions per a la promoció conjunta de projectes innovadors, i potenciar la Fira de Tortosa mitjançant la presentació de noves fires anuals, especialment la fira dels animals, la fira de la caça, la fira de l’ocupació i la fira dels nuvis, són algunes de les 55 propostes presentades pel PSC.

Roig, que ha volgut realitzar la roda de premsa en el Viver d’Empreses ha recordat que “la seva ocupació es troba molt per sota del 50% que va dir l’alcalde” i que, per tant, s’ha de potenciar perquè es converteixi “en un veritable laboratori d’idees per a la creació de noves empreses que impulsin la creació d’ocupació a la ciutat”.

“Aquesta és la nostra aposta”, ha conclòs el líder socialista, “una aposta arriscada sens dubte, però una aposta pel futur de la nostra ciutat per demanar als ciutadans que s’atreveixin a pensar en Roig”.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimecres 13 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada