dissabte, 9 de maig del 2015

Les 37 propostes de Roig per combatre l'atur a Tortosa


El PSC de Tortosa ha donat avui el seu tret de sortida a la campanya electoral presentant 37 propostes per fomentar l’ocupació a la ciutat, situant este tema com a prioritat del seu programa. Els socialistes, amb Enric Roig com a candidat, proposa destinar 1,2 milions d’euros a un pla de xoc contra l’atur, i impulsar un Pla de Foment de l’Ocupació per Joves donant suport alhora a l’emprenedoria per “evitar la sagnia de joves marxant de les nostres terres, que sembla que no li importa a ningú” ha recalcat Roig.

Entre les 37 propostes per lluitar contra l'atur també inclou “liderar un gran pacte local per l’Ocupació creant llocs de treball a Tortosa que ja va proposar el PSC en el plenari municipal el gener de 2014, que va ser rebutjat per la majoria absoluta de Convergència i Unió i que ara altres forces polítiques han incorporat en el seu programa, cosa que ens congratula especialment”, ha afirmat el socialista.

Altres mesures proposades són posar en marxa el projecte ‘Fem Feina’ per autònoms amb ajuts a emprenedors com a nínxols d’ocupació preferents; implementar bonificacions en taxes de fins al 50% per aquells que creen ocupació; impulsar una línia d’ajuts per contractar treballadors temporalment i per a autònoms; un Programa de foment per crear d’empreses basades en Internet “on la grandària de les empreses i la seva ubicació no és fonamental i que han resultat unes grans creadores de riquesa” com ha afirmat l’edil socialista; el pla ‘la ciutat de l’ocupació’ per orientar les persones vers l’ocupació per establir plecs personalitzats i individualitzats; un Pla de Treball d’estiu, contractant joves i formant-los, i un Projecte de foment de l’ocupació per més grans de 58 anys.

El candidat socialista proposa unificar en una gran àrea econòmica tots els serveis municipals implicats en la creació de riquesa i ocupació, amb l'objectiu de planificar amb una visió global.
Per a Roig “estes mesures han de ser la base d'una política activa de desenvolupament, de creació d'ocupació i de promoció econòmica de la ciutat, a través de la implicació i participació dels agents econòmics, socials i polítics més representatius” . El líder socialista ha afirmat que “estes mesures ajudaran de forma directa a més de 600 famílies generant uns beneficis indirectes molt importants per a la ciutat”.

Ponts de colors i llums de neó
Enric Roig, que s’ha reunit este matí amb els principals sindicats de la ciutat per presentar les seues propostes, considera que “en vuit anys de govern de Convergència i Unió no hi ha hagut polítiques de creació d’ocupació. Cap ni una. Com es demostra amb el fet que la plaça de cap d’àrea de promoció econòmica no s’ha cobert mai. I això ha de canviar”.

“No tenim cap dubte que l’atur és la principal preocupació del tortosins i tortosines i, en moltes ocasions, aquells que es dediquen a la política municipal sembla que s’encanten amb ponts de colors i llums de neó i s’obliden del malament que ho estan passant les persones. El PSC no.” El candidat socialista a l’Alcaldia de Tortosa ha denunciat així “la poca sensibilitat que el govern municipal de Convergència i Unió ha tingut vers les polítiques de creació d’ocupació a la ciutat”.

Les mesures que proposa Roig aniran finançades “amb la meitat dels diners amb què el Govern de Convergència i Unió ha avançat voluntàriament als bancs”, ha afirmat Roig. “Ho hem dit moltes vegades, en temps de crisi un bon pare de família el primer que ha de fer és donar de menjar als seus fills i després pagar als bancs”, ha prosseguit, defensant que se li ha d’explicar als bancs que “som honrats, que els tortosins som honrats. Que pagarem als bancs, senyors banquers, no patisquen, però primer donarem de menjar als nostres fills”.

Publicat a aguaita.cat el divendres 8 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada