dimarts, 12 de maig del 2015

Roig anuncia que la primera mesura que prendrà en arribar a l’alcaldia de Tortosa serà eliminar l’ampliació de la zona blava al Temple i Ferreries

"No ens podem estar d'avaluar la política d'aparcaments que en els últims vuit anys ha fet el govern de CiU, que titllem directament com a fracàs", ha sentenciat Enric Roig, tot recordant que "o bé alguns aparcaments no s'han construït, com passa en el cas del Rastre, o tenen una ocupació tan mínima que resulten completament ruïnosos com és el cas del del Temple i el carrer Montcada". Per al PSC aquest fracàs també s'ha vist reflectit en la gestió del trànsit de la ciutat.
"Però si hi ha un aspecte on és especialment patent el fracàs és en l'ampliació de més de 400 places de la zona blava i que, sens dubte, ha estat la pitjor decisió de CiU a Tortosa", ha emfatitzat Roig. 

Per aquesta raó, l'alcaldeble socialista s'ha compromès en què "la primera mesura que prendré si arribo a l'alcaldia és eliminar de forma immediata les places de zona blava que es van ampliar al barri del Temple i que torni a ser gratuïta per les tardes i els dissabtes a Ferreries". "No esperaré ni un segon", ha continuat l'alcaldable socialista "perquè és una injustícia que no volem perpetuar". Aquesta política es veurà reforçada, tot permetent anular les denúncies en més temps que l'actual.

Però no és aquesta l'única mesura que proposa el PSC. Els socialistes volen crear un pla d'accessibilitat a la ciutat que combini aparcaments dissuasius i el transport públic, fet que implica incrementar l'oferta d'estacionament a les entrades de Tortosa que tindrà com a eix central un gran aparcament en els terrenys de Renfe. Aquesta oferta es complementa tot fomentant l'ocupació dels aparcaments municipals del Temple i del carrer Montcada, que passaran a oferir lloguers diaris a veïns i treballadors a preus baixos, i tot habilitant també estacionaments temporals de bicicletes.

Les propostes socialistes inclouen també treballar en la millora i ampliació de les voreres, per suprimir les barreres arquitectòniques; potenciar l'equip de manteniment de la via pública, i crear una Oficina de Mobilitat Urbana que coordini, planifiqui i gestioni el trànsit de la ciutat per evitar els col·lapses.

El transport públic també està contemplat en el programa electoral socialista amb la creació d'abonaments especials per a determinats usuaris que pot arribar fins al 60% per als joves, aturats, famílies nombroses i monoparentals i persones amb discapacitat, i un abonament super reduït: amb una tarifa social amb un preu de 3 euros per deu viatges aplicable a pensionistes i majors de 65 anys, els aturats sense prestacions i nens. "Aquesta va ser una de les propostes que vam portar al Ple de Tortosa i que el Govern de CiU va rebutjar", ha explicat Roig

La seguretat dels ciutadans també és una de les preocupacions dels socialistes per la qual cosa proposen incrementar el nombre d'agents de la plantilla de Policia Local fins cobrir les vacants existents el 2008. Una Policia Local que per al candidat socialista "ha de treballar com una veritable Policia de Barri, cosa que en aquests moments no passa".

Una Policia de barri que per al PSC ha de servir per vigilar el compliment de les normes de trànsit sense que aquesta acció impliqui intenció recaptatòria per part de l'ajuntament. Per això, es proposa destinar part de les recaptacions de les sancions a campanyes d'educació vial i adquisició de mitjans tècnics per a la Policia Local. "Però també pel control i denúncia de les accions incíviques que es produeixen de forma habitual a la ciutat, com els sorolls o les defecacions dels gossos", ha subratllat Roig.

El PSC ha presentat avui fins a 60 propostes en seguretat i mobilitat entre les quals s'inclouen, entre d'altres també, potenciar la xarxa de carril bici, millorar la senyalització i instal·lar reductors de velocitat allà on es necessitin.

"Aquesta és la nostra aposta: una aposta arriscada sens dubte, però una aposta pel futur de la mobilitat de la nostra ciutat", ha destacat el líder socialista, que ha tornat a recordar que "es tracten d'un conjunt de bones raons per demanar als ciutadans que s'atreveixin a pensar en Roig"

Publicat a Riberaonline el dilluns 11 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada