divendres, 22 de maig del 2015

Enric Roig (PSC) presenta 53 propostes per rellançar el comerç de Tortosa

El candidat socialista a l'alcaldia de Tortosa ha explicat aquest dilluns 53 propostes per rellançar el comerç de la ciutat, "després de l'abandonament que ha patit per part de CiU". Enric Roig, ha dit que fa temps que comprova "amb tristesa" que moltes botigues de Tortosa es veuen obligades a tancar la persiana; tot observant com van apareixent molts cartells de lloguer o traspàs de negocis com si d'una epidèmia es tractés, "sense que el govern de CiU faci res”. Els socialistes han denunciat que ens trobem davant d’una política comercial inexistent que no afavoreix les empreses que més treballadors ocupen a Tortosa, "la primera indústria" del municipi.

Per a l’alcaldable socialista, “en plena crisi econòmica, donar suport al comerç local és enfortir l'economia, és reforçar el nostre propi benestar i la nostra qualitat de vida". Roig ha explicat les 53 propostes del seu programa electoral en matèria de comerç que aposten per crear una nova imatge de “Comerç Tortosa”, que permeti difondre els comerços locals com a una nova marca comercial. Els socialistes proposen establir un pla de promoció del producte local, elaborant un programa d’adhesió per a la promoció de producte en el seu segment comercial.

El candidat del PSC, que ha volgut mostrar el seu suport al comerç tortosí, tot recordant els seus orígens, despatxant productes es una coneguda fleca del nucli antic, ha denunciat que “des de l’Ajuntament de CiU no s’han fet els esforços suficients per activar el consum en els comerços locals, abandonant-los a la seva sort”. Per aquesta raó, Roig ha defensat posar en marxa accions per afavorir l’aprofitament la i promoció d’actius urbanístics comercials singulars mitjançant la creació d’un catàleg d’actius urbanístic i comercials, una guia comercial de la ciutat, i especialment mitjançant una senyalització comercial dels actius comercials.

Les propostes socialistes inclouen rellançar la campanya de Nadal tot posant en marxa un programa específic de comunicació, amb un concurs d’estudiants que premiï el millor projecte d’enllumenat nadalenc per millorar-lo i donar suport als projectes singulars per atreure el turisme de compres. L'alcaldable socialista defensa establir un canal d’atenció als emprenedors en comerç promovent línies de crèdit tou i iniciant un programa de suport a la creació d’empreses innovadores. Unes actuacions que es veurien reforçades amb el desplegament del Pla Director d’Il·luminació comercial a les façanes comercials, i un seguit de millores al mercat municipal, com a eix central vertebrador del comerç tortosí. També l’aparcament per als clients als terrenys de Renfe i oferir la primera hora d’estacionament als aparcaments municipals de forma gratuïta durant les campanyes comercials, són les propostes que conformen l’oferta socialista per fer més atractiu el comerç tortosí i atreure els clients de Tortosa i de la resta de les Terres de l’Ebre.

Roig ha explicat que volen "crear i potenciar els eixos comercials, donant suport, desenvolupant i promocionant-los al temps que liderem un programa de formació per permetre la incorporació de pràctiques per a la formació als aturats, tot creant una borsa de treball”.

Publicat a La Marfanta el dilluns 18 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada