divendres, 22 de maig del 2015

Enric Roig alerta que si no s’aposta de forma clara i decidida per la justícia social, la Tortosa del futur es veurà amenaçada

El PSC proposa canviar el model d’almoina actual per un de nou que garanteixi les oportunitats de tothom i especialment dels més joves i de la gent gran

“El govern municipal ha negat, de forma sistemàtica, l'augment de la pobresa, especialment entre els joves, i l'alta taxa de desocupació juvenil, així com les importants retallades en el sistema de seguretat social i en àrees com l'educació i la recerca, totes rellevants per al futur”, ha explicat avui el candidat a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, que ha lamentat que Convergència i Unió ha optat en matèria de Justícia Social per “utilitzar un model d'almoina social, on deixa el pes més important de les seves polítiques socials en mans d’una entitat bancària”.

Per a Roig, “a Tortosa s’ha incrementat l'índex de pobresa, la taxa d'atur, el desequilibri generacional, la discriminació social, els recursos educatius i els serveis de salut, i això és una realitat producte de la crisi, però alhora la conseqüència d’una política de retallades que ha estat aplicada d’una forma completament desequilibrada".

L’alcaldable socialista ha defensat que “la bretxa entre generacions pot conduir a tensions i a una considerable pèrdua de confiança en la societat, tot alertant que si el desequilibri dura molt o augmenta encara més, el nostre futur de creixement es veurà amenaçat".

Per aquesta raó, el PSC ha apostat per la Justícia Social, amb una aposta que es concreta amb 49 propostes de benestar i 25 de salut, entre les quals han volgut destacar el compromís de treballar per garantir un envelliment digne de la gent gran, tot millorant i reforçant tots els serveis a domicili, oferint serveis personals, a la llar, de menjar a domicili i de socialització comunitària. Es proposa també potenciar el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD), orientant-lo a mantenir a la persona en el seu mitjà familiar i social i acompanyar-lo de programes d'ajudes tècniques i d'adaptació de la llar a la situació de dependència.

D’alta banda, els socialistes volen garantir els subministraments bàsic de llum, aigua, i gas a totes les llars amb recursos econòmics molt limitats per tal d’evitar els talls de subministraments i garantir els mínims necessaris per desenvolupar la seva vida amb dignitat. Alhora proposen negociar amb les companyies energètiques que operen a la ciutat solucions davant els impagaments de les famílies mancades dels recursos mínims.

Implantar un Banc de llibres de text en els centres d'ensenyament complimentat amb la concessió d’ajudes a les famílies que ho necessitin per a la compra dels llibres de text i el material escolar; crear una partida de beques per a menjador municipal, que avui no existeix, per aconseguir que cap nen en situació de vulnerabilitat es quedi sense beca de menjador, i potenciar les subvencions fiscals sobre tributs locals, a les ordenances fiscals i els preus públics, a persones amb rendes més baixes són altres de les propostes de l’ampli programa socialista.

Roig s'ha compromès amb “l’aprovació d’un conjunt d’abonaments especials súper reduïts per a determinats usuaris del transport públic, per a les famílies mancades de recursos i un programa integral de suport a les famílies monoparentals per ajudar a les persones que realment ho necessitin”. També ha recordat que avui no hi ha cap protocol d’atenció a persones sense sostre i que el PSC el posarà en marxa.

El candidat socialista ha redundat en l’aposta del PSC pels que més ho necessiten. "Una aposta arriscada sens dubte, però una aposta pel futur de la nostra ciutat".

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimarts 19 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada