diumenge, 17 de maig del 2015

El PSC es compromet a liquidar les quantitats estipulades en els convenis vigents entre l'Ajuntament i les EMD de Jesús, Bítem i Campredó

Enric Roig presenta 109 propostes per a les EMD i per a Vinallop i els Reguers reafirmant la seva aposta per la descentralització de l’Ajuntament

“No n'hi ha prou en afirmar que creus en les EMD com fa Convergència i Unió, sinó que les paraules es demostren amb els fets i complint els compromisos adquirits”, ha manifestat el candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, qui ha refermat el compromís del PSC en pagar les quantitats estipulades en els convenis vigents entre l'Ajuntament i les EMD. “Uns pagaments que no s’han efectuat en els darrers quatre anys per voluntat de l’ajuntament, mentre sí que s’avançaven els diners als bancs”.

Amb aquest anunci, l’alcaldable socialista ha explicat les 109 propostes que el programa del PSC contempla per a Jesús, Bitem, Campredó, Els Reguers i Vinallop, tot reclamant el doble sentiment de pertinença dels pobles del municipi. “Tortosa necessita als seus pobles i els pobles necessiten a Tortosa”, ha afirmat Roig, que ha recordat que encara queden moltes a coses a fer.

El líder socialista ha promès que “si els ciutadans i ciutadanes dels Reguers volen, ens comprometem, quan la llei ens ho permeti, a crear l’EMD”. També ha afirmat que els socialistes reclamaran la rebaixa de les tarifes del transport públic a la resta de Línies que uneixen Tortosa amb els pobles i les EMD del municipi.

La millora de la seguretat en els Pobles i EMD, tot incrementant la presència policial i creant el Policia de Barri; els pressupostos participatius; apropar l’administració a les associacions dels pobles; lluitar perquè totes les entitats disposin d’un espai públic; ajudar a les famílies necessitades; posar un pla de suport a la Gent Gran; treballar per arranjar places, carrers i camins; millorar la neteja, i instaurar mesures contra els desnonaments, són algunes de les propostes comuns que el PSC vol implementar en tots els pobles.

Per a l’EMD de Jesús els socialistes proposen, entre d’altres, la creació d’un Observatori de la Dependència i l'Envelliment i un centre cívic, utilitzar terres que no es conreen per posar-les al servei de persones sense feina, sol·licitar la implantació d'un postgrau d’infermeria geriàtrica a l’Hospital de Jesús, posar en marxa el sòl industrial del Cami de la Casilla, restaurar la Torre d'en Corder i adequar els accessos i l’entorn de l'embarcador. 

Per a Bitem, des el PSC es proposa habilitar un espai per Biblioteca municipal; un nou model de fires i festes; reestructurar el Casal Municipal; racionalitzar les taxes; donar veu a la joventut del poble; posar en marxa una Aula de TIC’s; aconseguir que La Masada i el Mas del Bisbe siguin del poble; fer un hidrant de pagament; arranjar el parc infantil i la plaça de la Masada; crear un pla global de millora del barri de Santa Rosa, i renovar l’Escola Bressol.

Per a Campredó, les propostes són replantejar l’assignació de recursos econòmics a les associacions creant un espai comú per a les seves activitats; millorar els horaris d’atenció als serveis socials; posar en marxa una borsa d’habitatge que permeti buscar solució als edificis inacabats; construir un cementiri municipal facilitant els trasllats sense cost; transformar les escoles de Font de Quinto en un alberg; crear una franja verda amb el polígon; millorar la gestió de la piscina municipal; posar en marxa una ludoteca; demanar una escola bressol; millorar el camp de futbol, i exigir la depuradora.

Als Reguers, a banda de lluitar a favor de l’EMD, el PSC vol implementar un nou model de fires i festes; donar veu a la joventut; promocionar l’ús de la piscina municipal; garantir el manteniment de l’escola pública; participar activament en un pla local d’ocupació; promocionar els espais naturals del poble per atreure visitants; arranjar el circuit de motocròs; desenvolupar l’antic pont amb la creació d’una zona d’esbarjo; arranjar la teulada del local de ball d’hivern, i exigir la solució a la depuració d’aigües residuals.

Per a Vinallop, la candidatura d'Enric Roig proposa aconseguir que l’antiga via del tren sigui una Via Verda; eliminar les cruïlles del poble; recuperar l’embarcador; exigir una solució a la depuració d’aigües residuals; fer un poble mes acollidor, i es potenciar el Centre de Tecnificació Ciclista.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el diumenge 17 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada