dijous, 14 de maig del 2015

Enric Roig planta un arbre com a símbol del seu compromís amb el medi ambient

El candidat socialista l'ha plantat en un escocell buit per denunciar la deixadesa del govern de CiU i ha presentar 32 propostes per fer de Tortosa una ciutat verda

Plantant un arbre, concretament una alzina, en un escocell buit. D’aquesta forma tant gràfica i simbòlica, el candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha volgut subratllar “tant la falta de sensibilitat del govern municipal vers el medi ambient com el compromís dels socialistes de Tortosa amb la seva ciutat i el seu futur”. Els socialistes han denunciat amb aquesta acció també la tala indiscriminada d'arbres per part de CiU. 

Per al candidat socialista, “el menyspreu de Convergència i Unió cap al medi ambient és patent quan es comprova que en aquests moments l’ajuntament de Tortosa no compta amb cap persona, repeteixo cap ni una, dedicada al medi ambient".

El PSC vol implicar la ciutadania en la cura del medi ambient, fomentant i activant la reflexió sobre la ciutat verda del futur, construint una nova ciutat fonamentada en bones pràctiques mediambientals i difondre els valors per projectar una imatge exterior d'una ciutat verda que fa les coses d'una manera diferent.

Per aquesta raó, Roig ha volgut destacar “la implementació d’un programa per tal de fomentar la participació directa dels ciutadans mitjançant el voluntariat per al manteniment del patrimoni ecològic, convertint-los en els millors ambaixadors de les polítiques mediambientals de la ciutat”.

Els socialistes de Tortosa contemplen en el seu programa donar suport i fomentar les idees més “verdes”’ que sorgeixen dels propis ciutadans, tot engegant projectes que permetin la divulgació, la conscienciació i l'educació mediambiental.

“Creiem que el paper dels ciutadans i les ciutadanes és imprescindible”, ha prosseguit Roig, que ha destacat que per portar a terme una veritable política mediambiental s’ha de comptar amb el suport de les associacions veïnals, dels grups ecologistes, així com del de les empreses privades i comerços.

Ente les 32 propostes del PSC en matèria de medi ambient, destaca la creació d’un Consell de Participació de l’Espai Públic, format per diferents associacions i persones de la ciutat encarregada d’aprovar, entre d’altres aspectes, qualsevol tala d’arbres que es porti a terme al municipi. Així, Roig s’ha compromès a paralitzar qualsevol tala d’arbres que estigui planificada a la ciutat, defensant l’obligació que té l’ajuntament de tenir cura del paisatge i la preservació dels espais naturals i periurbans i “impulsant els horts i jardins urbans amb la implicació del veïnatge”.

Altres propostes com beneficiar fiscalment la promoció d'habitatges sostenibles de nova construcció per fomentar un urbanisme ecològic i l’aposta per la instal·lació de contenidors soterrats conformen l’eix central de l’oferta socialista pel medi ambient, que alhora contempla fomentar l'adquisició de vehicles ecològics per als particulars, mitjançant la reducció de l'impost de circulació i implantar punts de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics

Els socialistes també defensen establir un pla de recuperació de cases de camp, en col·laboració amb els propietaris com a potencial turístic de primer ordre i dedicar esforços a la reducció de les fuites a la xarxa de proveïment d'aigua tot millorant la qualitat de l’abastament i distribució de l’aigua per al consum humà, minimitzant la presència de substàncies indesitjables “tal i com va passar a l’EMD de Jesús fa dos anys”, ha puntualitzat Roig.

“Revisarem l'Agenda 21 de Tortosa, tant pel que fa a objectius com línies d'actuació i participació, tot proposant una acció municipal més activa en la defensa de medi ambient”, ha especificat Roig, que ha posat èmfasi en el fet que el PSC té una altra forma d’entendre la natura i el medi ambient molt diferent a la que actualment es desenvolupa a la ciutat.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dijous 14 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada