dimarts, 12 de maig del 2015

Roig (PSC) es compromet a reduir la zona blava de Tortosa i habilitar un aparcament gratuït als terrenys de Renfe


El PSC de Tortosa vol eliminar places d'aparcament en zona blava a Tortosa suprimint les 235 creades el 2011 al barri del Temple i limitant les del barri de Ferreries als matins dels dies laborables. En matèria de mobilitat i seguretat ciutadana, el candidat socialista, Enric Roig, ha inclòs també al programa crear un aparcament central dissuasiu als terrenys pendents d'alliberar de l'antiga estació de Renfe que estructuraria una xarxa d'espais perifèrica connectada amb transport públic amb el centre de la ciutat. D'altra banda, i en matèria de seguretat ciutadana, Roig ha plantejat l'ampliació de la plantilla de la policia local tornant als nivells de 2008, quan arribava als 64 agents.

"La primera mesura que prendré si arribo a l’alcaldia és eliminar de forma immediata les places de zona blava que es van ampliar al barri del Temple i que torni a ser gratuïta per les tardes i els dissabtes a Ferreries”, ha dit Roig. “No esperaré ni un segon”, ha continuat l’alcaldable socialista, “perquè és una injustícia que no volem perpetuar”. Aquesta política es veurà reforçada tot permetent anular les denúncies en més temps que l’actual.

Però no és aquesta l'única mesura que proposa el PSC. Els socialistes volen crear un pla d’accessibilitat a la ciutat que combini aparcaments dissuasius i el transport públic, fet que implica incrementar l’oferta d’estacionament a les entrades de Tortosa que tindrà com a eix central un gran aparcament en els terrenys de Renfe. Aquesta oferta es complementa tot fomentant l’ocupació dels aparcaments municipals del Temple i del carrer Montcada, que passaran a oferir lloguers diaris a veïns i treballadors a preus baixos, i tot habilitant també estacionaments temporals de bicicletes. Les propostes socialistes inclouen també treballar en la millora i ampliació de les voreres, per suprimir les barreres arquitectòniques; potenciar l'equip de manteniment de la via pública, i crear una Oficina de Mobilitat Urbana que coordini, planifiqui i gestioni el trànsit de la ciutat per evitar els col·lapses. 

Crítiques a les propostes de mobilitat de Ferran Bel 

D'altra banda, Roig ha qualificat les propostes de CiU sobre mobilitat com una sèrie de paraules mancades de credibilitat i idees, que denoten un projecte esgotat. El candidat socialista ha denunciat que “després de massacrar a multes els vehicles que anaven a l’hospital, ara va CiU i ens diu que arreglarà el problema" amb unes escales mecàniques. Per a l'alcaldable del PSC “l’onada de multes amb què la Policia Local va castigar els usuaris de l’hospital només podia estar motivada per la necessitat de diners de l’Ajuntament”, ja que “em consta que els propis agents de la Policia local es van queixar als seus comandaments de la campanya de tolerància zero que va llençar CiU, que multava sense mirament persones que havien acudit a l’hospital per necessitat”.

El PSC també ha volgut recordar que el govern de CiU va renunciar el mes de març de 2010 al projecte de les escales mecàniques que havien de pujar al turó del Sitjà per millorar l’accés a peu fins a l’hospital. Aquesta actuació, que els socialistes havien planificat en pla integral del nucli antic i que havia de servir per millorar l’accessibilitat dels veïns als barris del Garrofer i Santa Clara, es va treure del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat), tot i estar planificada. “Ara, una vegada que se’ls han esgotat les idees, sembla que CiU recupera allò que fa més de deu anys vam dissenyar els socialistes”, ha recordat Roig. De la mateixa manera, també s’ha referit a l’anunci de reduir les tarifes de l’autobús urbà. L’alcalde va anunciar que rebaixaria les tarifes el mes d’abril de 2014, després una moció presentada pel PSC que demanava l’abaratiment del transport públic en general i que sol·licitava un abonament super reduït per aturats, nens i jubilats, com a mesura per pal·liar la crisi econòmica va ser rebutjada per la majoria absoluta de CiU al ple. "Un any després la rebaixa no s’ha portat a terme i els ciutadans continuen pagant el mateix preu pel bitllet d’autobús", recorden des del PSC. 

Publicat a La Marfanta el dilluns 11 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada