dimarts, 12 de maig del 2015

Enric Roig presenta 79 propostes per retornar la confiança dels ciutadans en la política

Per al candidat socialista a l'alcaldia de Tortosa, les mesures, que compten amb els pressupostos participatius com a acció més destacada, constitueixen una aposta en ferm per a la democratització de la vida municipal

“Una aposta decidida per transformar de dalt a baix la vida municipal de Tortosa amb què volem implicar tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa i que es desenvolupen al voltant d’una proposta central: els pressupostos participatius”. ha explicat Enric Roig, candidat socialista a l'alcaldia.

El PSC de Tortosa defensa els pressupostos participatius com una nova forma d’entendre les relacions entre els polítics i els ciutadans. “Creiem que és l’hora de transformar el sistema polític municipal de soca-rel”, ha defensat Roig, per qui “transformar el sistema implica aventurar-se a canviar les formes de prendre decisions per unes noves formes més dinàmiques, incloents i, perquè no, agosarades”.

Aquesta proposta, articulada ja en molts ajuntaments, permet que siguin els habitants d’un municipi aquells que decideixin quines són les seves prioritats, retornant el poder al poble. “És just i necessari que els ciutadans i ciutadanes de Tortosa, que són els que millor coneixen les necessitats dels seus barris, d’allò que passa en els seus carrers decideixin, participin en com s’han de distribuir els recursos”, ha declarat Roig.

El candidat socialista ha aprofitat també per presentar la resta de propostes que conformen l’oferta del PSC al voltant de la participació, de l’atenció al ciutadà, de la transparència i del bon govern, i entre les quals es troben crear una Oficina Municipal de Transparència, encarregada de vetllar pel manteniment del màxim nivell de transparència en l’ajuntament, i la consolidació del model d’administració electrònica.

El líder socialista s’ha compromès a desenvolupar un nou reglament de participació ciutadana que posi en marxa un Consell Social de la Ciutat amb capacitat decisòria, tot afirmant que "això implica derogar de forma immediata el reglament de participació aprovat fa pocs dies pel Ple municipal i iniciar un procés participatiu per redactar-ne un de nou amb la participació dels ciutadans i les ciutadanes”.

Els socialistes de Tortosa també han apostat per recuperar la regidoria de Participació Ciutadana, que va desaparèixer fa vuit anys quan CiU va arribar al govern municipal; crear un Observatori ciutadà per garantir els compromisos adquirits pel govern municipal, i posar en marxa un hotel d’entitats a la plaça de Sant Joan per a les associacions del municipi

El programa es completa amb 25 propostes en l’àmbit de la participació, 30 sobre transparència i bon govern, 8 al voltant de l’atenció al ciutadà i 16 destinades a potenciar l’associacionisme i les xarxes relacionals, propostes que, segons Roig, “han estat dissenyades per treballar per a la recuperació del prestigi de la política tot actuant de cara als ciutadans”.

Entre aquestes, el candidat socialista ha volgut destacar que el PSC es compromet en signar un codi ètic de conducta per a tots els càrrecs públics electes, així com un codi de bones pràctiques administratives per al personal al servei de l'administració pública i també en publicar els sous, assistències i dietes completes dels regidors i regidores i els seus béns, així com l’agenda oficial de l’alcalde. "Els i les ciutadanes és podran informar de manera ràpida i senzilla dels ingressos que obtenen els seus representants."

“Aquesta és la nostra aposta: 79 propostes per retornar la confiança dels ciutadans en la política. Una aposta arriscada sens dubte, però una aposta pel futur de la nostra ciutat”, ha sentenciat el líder socialista, que ha insistit una vegada més que “es tracten d’un conjunt de bones raons per demanar als ciutadans que s’atreveixin a pensar en Roig”.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimarts 12 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada