dissabte, 9 de maig del 2015

Enric Roig: “La lluita contra l’atur és la nostra principal prioritat”

El candidat socialista a l’alcaldia presenta 37 propostes concretes per fomentar l’ocupació“No tenim cap dubte que l’atur és la principal preocupació del tortosins i tortosines i, en moltes ocasions, aquells que es dediquen a la política municipal sembla que s’encanten amb ponts de colors i llums de neó i s’obliden del malament que ho estan passant les persones. El PSC no.” Amb aquesta contundent sentència Enric Roig, candidat socialista a l’Alcaldia de Tortosa, ha denunciat la poca sensibilitat que el govern municipal de Convergència i Unió ha tingut vers les polítiques de creació d’ocupació a la ciutat.
Enric Roig, que s’ha reunit aquest matí amb els principals sindicats de la ciutat per presentar les seves propostes considera que “en vuit anys de govern de Convergència i Unió no hi ha hagut polítiques de creació d’ocupació. Cap ni una. Com es demostra amb el fet que la plaça de cap d’àrea de promoció econòmica no s’ha cobert mai. I això ha de canviar”. 
Per donar-hi resposta, en primer lloc el candidat socialista proposa unificar en una gran àrea econòmica tots els serveis municipals implicats en la creació de riquesa i ocupació, amb l'objectiu de planificar amb una visió global. En la lluita contra l’atur, en concret, s’han presentat 37 mesures, entre les quals en destaquen: Liderar un gran pacte local per l’Ocupació creant llocs de treball a Tortosa que ja va proposar el PSC en el plenari municipal el gener de 2014 “que va ser rebutjat per la majoria absoluta de Convergència i Unió i que ara altres forces polítiques han incorporat en el seu programa, cosa que ens congratula especialment”.
Però no és aquesta la única acció contundent per crear ocupació sinó que també es proposa crear un Pla de Xoc contra l’atur per actuar de forma immediata com ha detallat Manel de la Vega, número tres de la candidatura, o impulsar un Pla de Foment de l’Ocupació per Joves donant suport alhora la emprenedoria per “evitar la sagnia de joves marxant de les nostres terres, que sembla que no li importa a ningú” ha recalcat Roig.
Altres mesures proposades són posar en marxa el projecte “Fem Feina” per autònoms amb ajuts a emprenedors com a nínxols d’ocupació preferents; implementar bonificacions en taxes fins al 50% per aquells que creïn ocupació; impulsar una línia d’ajuts per contractar treballadors temporalment i per autònoms; un Programa de foment per crear d’empreses basades en Internet “on la grandària de les empreses i la seva ubicació no és fonamental i que han resultat unes grans creadores de riquesa” com ha afirmat l’edil socialista; el pla “la ciutat de l’ocupació” per orientar les persones vers l’ocupació per establir plecs personalitzats i individualitzats; un Pla de Treball d’estiu, contractant joves i formant-los, i un Projecte de foment de l’ocupació per més grans de 58 anys.
I així fins a 37 mesures molt concretes que contempla el programa electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya.
Les mesures que proposa Roig aniran finançades “amb la meitat dels diners amb què el Govern de Convergència i Unió ha avançat voluntàriament als bancs”, ha afirmat Roig. “Ho hem dit moltes vegades, en temps de crisi un bon pare de família el primer que ha de fer és donar de menjar als seus fills i després pagar als bancs”, ha prosseguit, defensant que se li ha d’explicar als bancs que “som honrats, que els tortosins som honrats. Que pagarem als bancs, senyors banquers, no pateixin, però primer donarem de menjar als nostres fills”.
Per a Roig “aquestes mesures han de ser la base d'una política activa de desenvolupament, de creació d'ocupació i de promoció econòmica de la ciutat, a través de la implicació i participació dels agents econòmics, socials i polítics més representatius” .
El líder socialista ha finalitzat afirmant que “aquestes mesures ajudaran de forma directa a més de 600 famílies generant, uns beneficis indirectes molt importants per a la ciutat”. “L’aposta del PSC és arriscada, sens dubte, però una aposta pel futur de la nostra ciutat per demanar als ciutadans que s’atreveixin a pensar en Roig”, ha reblat el candidat a l’alcaldia.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el divendres 8 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada