diumenge, 17 de maig del 2015

Enric Roig presenta el seu pla integral del centre convençut que marcarà la pròxima dècada a Tortosa

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha participat en la presentació del projecte, destaca la visió de ciutat de Roig “que el fan la persona més adequada per liderar Tortosa”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha donat suport avui al candidat socialista a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, en la presentació d'una de les seves principals propostes de ciutat que és el Pla Integral de Centre. Iceta també ha participat en un dinar popular a Bítem amb militants i simpatitzants socialistes.

“Els candidats i les candidates del PSC fan una gran campanya basada en les propostes en positiu i en l’obsessió prioritària per les persones que pitjor s’ho passen”, ha subratllat Iceta durant la seva intervenció en què ha volgut destacar que “Enric Roig té una visió gran de Tortosa, de proximitat, pensa en el conjunt de la ciutat i és la persona més adequada per liderar-la”. El líder socialista ha deixat clar que “si volem unes Terres de l'Ebre fortes, ens cal una Tortosa forta”. Per això ha apel·lat: “Atreveix-te a pensar en una Tortosa molt millor, amb unes Terres de l'Ebre respectades, estimades i amb futur”.

Una visió de Tortosa que, segons el líder dels socialistes catalans s'exemplifica amb aquest pla integral. Una visió que constrasta amb la resat de formacions polítiques. “Una vegada aconseguida la transformació integral del centre històric de la ciutat, observem una mica sorpresos, perquè no dir-ho, que excepte el PSC de Tortosa, cap de les forces polítiques que es presenten a les eleccions el proper 24 de maig ha presentat un projecte de ciutat”, ha lamentat Roig.

El candidat socialista a l'alcaldia ha continuat: “Tenim un projecte de ciutat fonamentat en un creixement uniforme, revitalitzant l’eixample de la ciutat, però sense oblidar els barris de Remolins, Temple, Sant Llàtzer i Ferreries”, ha explicat l’alcaldable socialista que ha defensat que “gestionar una ciutat és decidir quines transformacions són necessàries”.

Els socialistes defensen que la ciutat ha iniciat un procés imparable i que ara és el moment per definir amb precisió les transformacions necessàries per conformar la Tortosa del futur. El PSC vol situarTortosa en un context més ampli: com a capital de les Terres de l’Ebre. Això implica assumir el lideratge territorial i polític de la ciutat. “Per a nosaltres Tortosa és capital, i per a les terres de l’Ebre, Tortosa també és capital”, ha sentenciat Roig, el qual ha continuant explicant que “les transformacions de l’espai públic de la ciutat en els últims anys han estat un primer pas, però necessitem arriscar-nos i anar més enllà, cap a una estratègia més duradora, que exigeix, sens dubte, tornar a incloure il·lusió i en la gestió de la ciutat i la concreció de la seva pròpia fesomia.”

Per aquesta raó els socialistes de Tortosa han presentat el seu Pla Integral del Centre de Tortosa com actuació central del mandat i que comportarà la urbanització dels terrenys de Renfe. Aquesta actuació permetrà la construcció d'un nou espai comercial i d'oci, incloent infraestructures, urbanització i edificacions que possibilitin una nova configuració per al desenvolupament continuat d'accions comercials. La proposta va acompanyada d’una aposta decidida per crear una xarxa de places com àgores dotant-les de mobiliari urbà i intervenint en la seva remodelació quan escaigui.

Altres de les 26 propostes socialistes en matèria de capitalitat són la remodelació integral de la plaça d’Alfons XII com a element clau del centre comercial i fer de la Plaça Espanya una illa de vianants intervenint en el seu entorn i configurant-la com una veritable plaça de la Vila.

Però els compromisos del PSC amb la capitalitat de Tortosa no es queden aquí i es preveu reclamar a les altres administracions que compleixin amb les seves obligacions amb la ciutadania de Tortosa, tot exigint la construcció d'una nova seu dels jutjats al carrer de la Mercè, la construcció del Nou Hospital, l'optimització de la línia de ferrocarril, amb més freqüències i millora de temps i la priorització del Corredor del Mediterrani

Però la part que Roig considera més important del seu projecte és renegociar amb les entitats bancàries els diferents crèdits que té l’Ajuntament per tal d'aconseguir una dotació econòmica major per disposar de fons per a la creació d’ocupació a la ciutat i per a les emergències socials i alhora apostar per la construcció d’habitatges a preus baixos per a joves i gent gran, acompanyant l’acció de plans d'actuació que millorin la qualitat dels habitatges en el Nucli Antic, Remolins i Call Jueu.
“Entenem que en la complexitat d'una ciutat, la suma d'1+1 ha de ser molt més que 2, per a això proposem una estratègia sostenible que ens permet repensar cap a on volem anar amb la nostra ciutat”, ha conclòs Roig.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dissabte 16 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada