diumenge, 10 de maig del 2015

Enric Roig proposa la construcció d’una zona lúdica a Ferreries

Els socialistes consideren que ”la ubicació en els antics terrenys de Fabra solucionaria els problemes veïnals actuals”


El PSC de Tortosa ha volgut ressaltar la construcció d’aquesta zona lúdica com la proposta més destacada de les 30 destinades als joves que s’inclouen en el programa electoral de la candidatura d'Enric Roig. 

“Es tracta d’una excel·lent ubicació, ja que està allunyada dels habitatges i té una comunicació molt bona amb la resta de la ciutat, mitjançant el pont Roig”, ha destacat l’alcaldable socialista, que ha afirmat que “aquestes característiques el converteixen en un lloc molt atractiu per als locals d’oci, fet que ens permet afirmar que hi hauran molts empresaris interessats”.

La proposta del PSC és un projecte realista i meditat que pot posar-se en marxa de forma immediata i que resoldria els problemes de soroll que la presència d’alguns locals d’oci han provocat en diferents zones de la ciutat i als quals el govern de CiU ha fet cas omís.

Fa quatre anys Convergència i Unió va prometre que faria una zona lúdica sobre las pilastres del Pont del tren. “On està avui aquesta zona?”, ha qüestionat Roig que ha prosseguit afirmant que “ara CiU canvia i ens diu que faran una altre zona d’oci als Portals de ciutat, un lloc molt allunyat de Tortosa i que és àmpliament rebutjat pels joves”

Però no és aquesta l'única proposta per a joves que el PSC porta en el seu programa. Els socialistes han recollit fins a 30 actuacions entre les quals destaquen posar en marxa a l’antic edifici del Banc d’Espanya (UNED) un Hotel de Joves, que comptarà amb espais destinats perquè grups de joves poguessin desenvolupar activitats com concerts, teatre, tallers... i que actuarà com a centre de convivència i oci alternatiu per les tardes i els caps de setmana. “Aquesta mesura implicaria el trasllat de la UNED al Betània, un equipament molt més modern i adequat per a les tasques docents”, ha puntualitzat Roig.

Entre les propostes electorals socialistes també destaca la de potenciar l’oferta d’habitatges de Protecció Oficial per a joves en règim de lloguer i/o venda. El PSC proposa crear una Borsa Jove d’Habitatge que ha de permetre als i les joves obtenir la informació i ajuts per accedir a un lloc on viure, col·locant aquest assumpte com a prioritari.

Aquesta iniciativa s'afegeix a d’altres mesures de caire social i econòmic que incloen, entre d’altres, ajudar Joves emprenedors amb microcrèdits i donant suport a les seves empreses; l’elaboració d’un programa per ajudar a la transició a la vida activa, i la creació d'un periòdic digital fet i dirigit per joves, que esdevingui un mitjà de comunicació pensat per ells. Són algunes de les mesures que conformen l’àmplia oferta socialista per als joves de Tortosa.

Roig també proposa crear una Oficina d'Emancipació Jove que, mitjançant un servei telefònic, on-line o presencial, permeti donar una resposta global i integral als problemes que dificulten l'emancipació real dels joves, perquè per al candidat socialista socialista “els joves tenen veritables problemes que s’han d’afrontar de forma urgent”.

Altres propostes de caire més lúdic són engegar un “Pla d'Estiu Jove”, en el qual es posaran en marxa iniciatives dirigides a l'oci alternatiu, com poden ser programes específics d'esport nocturn estival, sortides a l'entorn, campaments o acampades o trobades culturals; el compromís d’impulsar quatre Festivals musicals temporals al llarg de l'any, amb motiu dels canvis estacionals; la instauració d’un festival anual de Cinema de Terror, i la construcció d'un skatepark complet de primer nivell per a la pràctica del skateboard en els seves diverses modalitats.

Roig ha finalitzat ressaltant que una ciutat que no es projecta pensant pels joves és “una ciutat ensopida”. "El PSC de Tortosa aposta pel futur de la nostra ciutat aportant un conjunt de bones raons per demanar als ciutadans que s’atreveixin a pensar en Roig”.

Publicata tortosa.socialistes.cat el diumenge 10 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada