divendres, 22 d’agost del 2014

El PSC proposa rebaixar els impostos a tots els tortosins a partir d’un 15%

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa portarà al ple ordinari del proper mes de setembre una moció que recull fins a 12 mesures per abaixar els impostos i taxes municipals a tots els tortosins.

 

Els socialistes entenen que davant la situació econòmica en què es troben moltes famílies del municipi i, tenint en compte que l’Ajuntament va tancar l’any 2013 amb 4’5 milions d’euros de superàvit, és el moment no només de baixar impostos sinó també d’establir bonificacions més importants a aquelles persones que són aturats de llarga durada, que han esgotat la seva prestació de desocupació, així com aquells que tenen com a únics ingressos prestacions no contributives. Segons Roig, “no s’entén que l’alcalde, Ferran Bel, no vulgui invertir el superàvit en justícia social, ni plantegi una baixada important d’impostos, i insisteixi en avançar el pagament del deute als bancs”. 

Entre d’altres, el PSC proposa una modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, el conegut com impost de circulació que es tradueix en una baixada de més del 25 %; establir majors bonificacions en funció del carburant utilitzat i la seva incidència en el medi ambient; bonificar l'Impost de Béns de Immobles, l’IBI, un 15% per a la població en general; baixar un 20% les taxes municipals sobre l’aigua i el clavegueram i un 30% les taxes d'escombraries; rebaixar un 20% les taxes d'Activitats esportives i d’activitats culturals. Així mateix, i amb la voluntat de fomentar l’activitat empresarial també es proposa rebaixar un 50% les taxes per llicència d'obertura de nous negocis, rebaixar la taxa per ocupació de via pública per a posar terrasses en un 75% o bonificar un 75% l'Impost Sobre Construccions i Obres (ICIO) per a qualsevol reparació, obra de manteniment i conservació.

Roig ha insistit que la reducció de la pressió fiscals als ciutadans pot provocar un augment de l’activitat econòmica a la ciutat, que alhora pot generar nous ingressos per a les arques municipals. Els socialistes també proposen rebaixar un 20% la taxa del cementiri municipal, un 25% la taxa municipal de guals, un 20% l’emissió de documents o la grua municipal, i un 20% la resta de preus públics que afectarien al copagament de la dependència, els relacionats amb la cultura o els d’Expoebre.

Publicat a teveon.tv el divendres 22 d'agost de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada