divendres, 22 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa rebutja la taxa per collir bolets al Port i demana a l'Ajuntament que no l'aplique


El PSC de Tortosa s’ha manifestat aquest dilluns en contra de la taxa que a partir de la temporada 2015-2016 serà obligatòria per a totes les persones que vulguen collir bolets al Port. La taxa s’havia d'establir aquesta temporada, però el Departament d'Agricultura ha decidit que enguany només es faci una acció informativa. De fet, ja s'han començat a instal·lar els primers cartells al Port. Els socialistes denuncien que aquesta taxa afectarà els terrenys propietat de la Generalitat, però també els propietaris privats i els municipis podran aplicar-la, si volen. El portaveu del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat que és una acció encaminada a recaptar més, i ha advertit que caldrà posar un policia per cada boletaire. Segons Roig, no es podrà diferenciar els que vagin a recollir bolets dels que vagin a passejar pel Port.


A més, el regidor socialista també recorda que no es diferencia dels que recullen bolets com a afeccionats i els que ho fan com a professionals, i que recullen quilos de bolets per a la venda. De fet, el candidat del PSC ha qüestionat per què s’imposa una taxa als boletaires, i no una taxa als banyistes que utilitzen les platges. A més, el PSC també denuncia que els responsables de la conselleria, que encara no han explicat les característiques exactes de la taxa, es preocupin de cobrar als boletaires mentre es dediquen a desmantellar les polítiques de conservació del patrimoni natural.

Per a Roig, “les retallades en medi natural ha fet que espais, com el Port, que estaven protegits, a la pràctica hagin empitjorat. La preocupació no és només per les retallades o per la pèrdua de llocs de treball directes i indirectes” -ha afegit Roig- que ha recordat el quasi desmantellament de la brigada del Parc natural, “sinó que aquests fets han comportat pèrdues en el patrimoni natural”. Roig ha conclòs que espera que l’Ajuntament de Tortosa no apliqui la taxa en els seus terrenys del Port”, “ja que si s’està intentant potenciar turísticament la ciutat com a referent lúdic, això seria un pas enrere”.

Publicat a la marfanta el dilluns 18 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada