dissabte, 9 d’agost del 2014

El no a la participació ciutadana és el reflex del govern de CiU a Tortosa

El PSC lamenta que no prosperés cap de les seves cinc mocions, propostes en positiu per millorar la ciutat i emprendre mesures per afavorir les persones.

El portaveu i candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha resumit el ple d'ahir a la nit com el reflex del que és el govern de CiU per a la ciutat, sobretot amb la negativa a la moció per fomentar la participació ciutadana en allò "que ens afecta col·lectivament". "Proposàvem un reglament que permetés als tortosins i tortosines participar activament en tot allò que els afecta, perquè això contribueix a dinamitzar la vida a la ciutat, a fer més transparent l'Ajuntament, a prioritzar els esforços", ha detallat Roig. La moció introduïa iniciatives com posar en marxa un consell social i elaborar una carta de drets i deures dels ciutadans, i apostava per l'elaboració d'uns pressupostos participatius.
La mateixa sort van córrer les altres quatre mocions presentades al ple. Els dotze regidors de CiU van tombar la proposta perquè Tortosa es doti d'un pla integral de la via pública per fer front a l'estat de deixadesa que pateixen carrers, places i mobiliari urbà. "És una queixa constant que rebem per part de la ciutadania i creiem que mereix que el govern hi dediqui tota l'atenció", ha tornat a reclamar Roig que també vinculava la proposta al foment de l'ocupació, "prioritària per als socialistes". A més, han recordat el nou incompliment del govern amb el PAM que recull un pla anual de manteniment.
CiU tampoc no va acceptar la petició de mantenir i posar en funcionament les fonts del municipi, "un patrimoni col·lectiu del qual cal tenir cura". A més, el candidat va ironitzar: "De què serveix habilitar fonts de les quals no en surt aigua?", en relació a la que està situada a la plaça de l'Escorxador.
Si greu per als socialistes és que CiU es negui a millorar la ciutat, més encara ho és que s'enroqui en dir no a propostes per afavorir les persones en un context de dificultats com l'actual. "Ens diuen cada vegada que ho tenen previst, però el cert és que per molt que asseguren que comparteixen la voluntat i que ho faran, la seva resposta és no". Així, el corró de la majoria absoluta, de la que CiU presumeix en cada ple, va evitar que tirés endavant una moció perquè els plecs administratius del nou contracte del Servei d'Ajut a Domicili inclogués l'obligatorietat d'atendre els caps de setmana a tots els veïns i veïnes de Tortosa que tinguin concedit el grau de gran dependent o dependència severa. Així mateix, també van tombar la proposta de tarifes especials per al transport públic adreçades als col·lectius més vulnerables i més afectats per la crisi com són els joves, els aturats, els pensionistes i les persones amb discapacitació.
Finalment, els socialistes li van recordar a Bel que continuaran treballant en propostes en positiu per a la ciutadania. "Ni l'alcalde ni cap regidor del govern ens han de dir de què podem parlar ni què podem proposar, nosaltres no callem perquè en joc hi ha el futur de la nostra ciutat i dels seus veïns i veïnes". 
Publicat a tortosa.socialistes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada