dijous, 14 d’agost del 2014

EL PSC proposa la gratuïtat de la primera hora als pàrquings de Tortosa
El grup del PSC de Tortosa portarà al ple de l’Ajuntament la necessitat d’oferir gratuïtament, als clients del comerç local i dels paradistes del mercat, la primera hora dels aparcaments soterrats del Carrilet i de la plaça Alfons XII. També al nou pàrquing del carrer Montcada, que ha d’entrar en funcionament en els propers mesos. 
El portaveu i candidat del PSC a l’alcaldia, Enric Roig, ha anunciat aquest dijous la presentació d’una moció per al ple ordinari del setembre, en el marc de les seues propostes per solucionar els problemes d’estacionament i millorar la mobilitat a la ciutat. A més, Roig ha afirmat que les polítiques d’estacionament que ha fet el govern de CiU han estat “un fracàs absolut”. El portaveu del PSC ha posat com a exemples l’ampliació de la zona blava a Ferreries i el Temple, la poca afluència de públic al pàrquing del Carrilet, i la campanya de multes als estacionaments incorrectes al voltant de l’hospital Verge de la Cinta.

De la mateixa manera, Roig ha tornat a carregar contra l’ampliació de la zona blava als carrers de Ferreries i el Temple, tot acusant el govern de Ferran Bel de tenir una voluntat recaptatòria i de voler afavorir l’empresa que havia de construir les piscines i el pàrquing del Rastre. De fet, ha afirmat que l’alcalde va “mentir” els tortosins perquè sabia que aquests dos projectes no tirarien endavant, i després l’empresa ha marxat sense cap penalització. Segons el portaveu del PSC, l’ampliació de la zona blava ha estat la pitjor decisió dels set anys de governs de CiU.
El candidat socialista també ha enumerat les seues altres propostes per solucionar els problemes d’estacionament, entre d’altres coses per afavorir l’afluència de públic al comerç local. Així, a més d’eliminar l’ampliació de la zona blava i de consensuar amb la ciutadania futures ampliacions, Roig també ha parlat d’encarregar un nou estudi de mobilitat; crear zones verdes per a veïns; establir lloguers de pàrquings a preus baixos; implantar emplaçaments per a bicicletes, i habilitar els terrenys de Renfe com a aparcament en superfície. A banda, Roig ha dit que Tortosa no hauria de renunciar a construir l’aparcament a la plaça Joaquim Bau de Ferreries.
Finalment, el portaveu del PSC ha assenyalat que hi ha altres ciutats en què la zona blava és més econòmica que a Tortosa, i ha dit que es podrien establir abonaments espacials per a residents i altres tarifes per fer-ne l’ús molt més còmode. De fet, ha conclòs que a Tortosa hi ha una autèntica “psicosi de la zona blava” perquè molta gent ha d’estar tot el dia pendent de renovar el tiquet del parquímetre.

Publicat a Canal 21 el dijous 14 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada