dissabte, 9 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa denuncia que els menjadors per infants hagin tancat a l'agost

"Es intolerable que CiU deixi sense servei a 120 infants que estan patint les dures conseqüències de la crisi econòmica".
"La fam no fa vacances, i això ho hauria de saber l'Alcalde de Tortosa". Amb aquesta contundent sentencia Enric Roig, candidat socialista a l'Alcaldia de Tortosa ha denunciat la poca sensibilitat del govern municipal de Convergència i Unió, encapçalat per Ferran Bel té vers els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que no tenen garantit un àpat diari.
Enric Roig considera que tancar els menjadors que atenen a xiquets que viuen en famílies amb el risc d’exclusió social o en situació de pobresa escolars a l'agost demostra l'interès polític del Govern municipal de Convergència i Unió per amagar la pobresa infantil a Tortosa.
"Entenem que el govern municipal de Convergència i Unió considera que no és adequat que els xiquets i xiquetes de Tortosa en situació de vulnerabilitat tinguin el dret de menjar un àpat durant mes d'agost i els primers dies de setembre fins a que s'iniciï el curs escolar" ha manifestat Roig.
Malgrat que a Tortosa existeix un important nombre de xiquets que tenen una alimentació deficitària i que els docents han alertat del fet que alguns nens acudeixen al col·legi sense esmorsar han estat nombroses les ocasions en que la portaveu del Grup Municipal de Convergència i Unió defensa que aquesta situació es tracti a través dels serveis “assistencials” i “socials”.
Malgrat tot, i desprès de les diferents denuncies del Partit dels Socialistes de Catalunya Convergència i Unió va recolzar l'obertura de dos menjadors per a infants per al mes de juliol que donà menjar a 120 infants canalitzat mitjançant campus i casals d'estiu
Però aquest projecte finançat per una entitat bancària i amb  la col·laboració d’entitats del municipi ha finalitzat al mes d'agost.
"No entenem com un projecte, que es diu que ha doblat el número de nens respecte al mes passat, s'acabi així de sobte al mes d'agost" explica el regidor socialista argumentant que "els menjadors escolars a l’estiu haurien de ser una iniciativa sense color polític que hauria de ser de tots els grups de l'Ajuntament, una iniciativa pensada per aquelles famílies assolades per la crisi econòmica"
Per a Roig es fa difícil entendre la "doble moral" del Govern de Convergència i Unió que en un intent de manipular a l'opinió pública publicà el dia 4 d'agost, just quan ja havien tancat els menjadors escolars d'estiu, una nota de premsa anunciant la signatura del conveni acordat amb l'Entitat bancària pels mesos de juliol amb una ambigüitat que dona peu a l'equivocació.
"Es tracta ? segons Roig ? d'una nova acció propagandística de Ferran Bel, destinada a enganyar, una vegada més, a tots els tortosins i tortosines i efectuada el mateix dia que els infants es quedaven sense menjador, el qual és ignominiós".

Publicat a ebredigital.cat el dijous 7 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada