divendres, 22 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa s'oposa a la taxa per anar a collir bolets als Ports

Els socialistes consideren que es tracta d'una acció de caràcter recaptatori i de molt díficil aplicació al territori

El PSC de Tortosa s’ha manifestat en contra de la taxa per anar a collir a bolets en algunes finques del parc natural dels Ports, concretament en els terrenys propietat de la Generalitat. El departament d’Agricultura havia comunicat feia uns mesos que la mesura s’implantaria a partir de la propera tardor però recentment ha informat que la taxa es començarà a aplicar a partir de l’any 2015.
Enguany, tanmateix, els Agents Rurals informaran als boletaires de la voluntat d’aplicar la taxa a partir de l’any vinent. El pagament es pot estendre als terrenys dels Ports de propietat municipal i privada si així ho sol·liciten.
«És sens dubte una acció encaminada a recaptar malgrat que des del Govern de la Generalitat es vulgui amagar» ha denunciat el portaveu socialista, Enric Roig. «Com es diferenciaran aquells que vagin a recollir bolets d’aquells que vagin a passejar al Port?. I en els grups on hi hagi gent que passeja mentre d’altres recullen bolets? Necessitem un policia per cada boletaire?», es pregunta Roig.
Els socialistes es pregunten perquè la mesura es vol aplicar als boletaires i no als banyistes, per exemple. A més, posen de relleu que la taxa no diferencia entre aquells que recullen bolets com aficionats dels que ho fan com a professionals, es a dir, d’aquells que recullen «quilos de bolets per a la venda i no el consum propi». També han denunciat que mentre s’apliquen mesures com aquestes s’ha disminuït la plantilla de la brigada del Parc.
El PSC de Tortosa ha demanat al govern municipal de la ciutat que no apliqui la taxa en els seus terrenys municipals del parc dels Ports.
Publicat al Diari de Tarragona el dilluns 18 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada