diumenge, 24 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa proposa 12 mesures per a baixar els impostos i les taxes municipals a la ciutadania

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa presentarà al proper ple una moció on es detallen un seguit de propostes concretes de reducció d’impostos municipals.
Aquesta petició arriba després que el passat mes de març, l’Alcalde Ferran Bel és va comprometre davant de la premsa a “baixar els impostos” municipals. Des de llavors, no s’ha sabut res més. A cap comissió s’ha explicat que els tècnics municipals estiguin treballant en aquest sentit. Per als socialistes, sens dubte va ser un anunci sense cap concreció, fet únicament amb la intenció d’aconseguir un titular, però res més.
Segons que ha explicat el portaveu del grup municipal, Enric Roig, aquesta proposta te dos grans objectius:
D’una banda està encaminada a aconseguir una rebaixa per a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa dels impostos municipals.
De l’altra, que aquesta rebaixa sigui més importants per aquelles persones que són aturats de llarga durada, que han esgotat la seva prestació de desocupació, així com aquells que tenen com a únics ingressos prestacions no contributives.
Segons Roig,  “en aquests moments de crisi econòmica, on moltes famílies de Tortosa estan passant greus dificultats, l’ajuntament ha de ser sensible a la seva situació, protegint-los.
Hi han persones a Tortosa que en aquest moment estan passant moltes dificultats per fer front a despeses fonamentals per viure”.  Davant aquesta greu situació Roig argumenta que “l’Ajuntament té l’obligació d’establir bonificacions en les taxes i impostos municipals per als veïns i veïnes amb greus dificultats, de forma que el compliment de les obligacions fiscals no sigui una càrrega afegida per a aquestes famílies”.
Roig confia que l’equilibri econòmic i financer que l’any passat va presentar l’Ajuntament, i que va permetre finalitzar l’any amb 4,5 milions de superàvit, faci possible aquesta reducció.
“Recordem que són 4,5 milions que Bel s’ha negat en invertir en altres propostes com un Pacte per l’ocupació o qualsevol altre de les moltes mesures socials portades al Ple pels socialistes per a pal·liar els efectes de la crisi en els molts tortosins i tortosines que la pateixen. No entenem que precisament en l’instant en el que la gent de la ciutat pitjor ho esta passant, l’alcalde no vulgui invertir el superàvit en justícia social, ni plantegi una baixada important d’impostos, i insisteixi en avançar el pagament del deute als bancs, que són precisament aquells que han provocat la crisiha manifestat el regidor socialista.
Publicat a a Ebreexpres el divendres 22 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada