dimecres, 27 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa demana que la ciutadania puga votar en uns pressupostos participatius

El grup municipal proposarà al pròxim ple una "prova experimental" per a l’exercici pressupostari del 2015

Enric Roig, en la roda de premsa d'este matí a Tortosa. Foto: PSC

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa presentarà al pròxim ple de setembre una moció en què demana al govern municipal i a la resta de grups que es pose en marxa un procés participatiu per tal que el 2015 es puga endegar, de forma experimental, un model de pressupostos participatius.

Segons explica el grup en una nota de premsa, "es tracta d’una aposta decidida per transformar de dalt a baix la vida municipal de Tortosa, en la qual pensem que han d’estar implicades totes les forces polítiques del consistori", ha subratllat el portaveu i alcaldable socialista, Enric Roig. El grup municipal socialista ha encarregat un informe que permeta desenvolupar la seua proposta.

Els pressupostos participatius permeten que aquells que viuen en una ciutat puguen decidir en què volen gastar els seus impostos. Abans, però, s’ha de posar en marxa una campanya de difusió pública per donar a conèixer el procés. “Esta campanya permetrà constituir un grup motor de veïns i veïnes que impulsarà el procés i que serà el responsable de redactar el reglament del Pressupost participatiu”, ha afirmat Roig.

Segons l'alcaldable socialista: “Volem donar als ciutadans l’oportunitat d’intervenir de forma directa en les decisions presses pels polítics en els despatxos, fomentant de forma activa la participació”. Roig també ha volgut deixar clar que esta iniciativa no és una aposta electoral, "com ho demostra el fet de proposar ja al ple municipal esta prova inicial i no guardar-la fins a les pròximes eleccions."

Amb vista al pròxim ple, els socialistes també presentaran quatre mocions més, una per demanar la gratuïtat de la primera hora en aparcaments públics municipals; per aprovar determinades rebaixes en els impostos; per reclamar millores ferroviàries a les Terres de l'Ebre, i per instar a l'equip de govern que implemente les accions aprovades pel ple en la moció de la PAH de 3 de febrer de 2014.

Publicat a aguaita.cat el dimecres 27 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada