divendres, 22 d’agost del 2014

El PSC de Tortosa s’oposa a la taxa per collir bolets als Ports

El portaveu socialista Enric Roig critica que siga una mesura recaptatòria "malgrat que la Generalitat ho vulga amagar"El PSC de Tortosa s’ha manifestat en contra de la taxa que a partir de la temporada 2015-2016 serà obligatòria per a tots aquells que vulguen collir bolets als Ports. Malgrat que en un principi la taxa s’havia d'establir esta temporada, el departament d'Agricultura ha decidit que enguany es faça una acció informativa. Els socialistes denuncien que esta taxa es cobrarà a partir de l’any vinent no només als terrenys propietat de la Generalitat, sinó que també els propietaris privats, i els municipis podran aplicar-la, si volen.

“És sens dubte una acció encaminada a recaptar malgrat que des del govern de la Generalitat es vulga amagar” ha denunciat el portaveu socialista a l’Ajuntament, Enric Roig. “Com es diferenciaran aquells que vagen a recollir bolets d’aquells que vagen a passejar al Port?. I en els grups on hi haja gent que passeja mentre d’altres recullen bolets? Necessitem un policia per cada boletaire?”, ha argumentat en una nota de premsa.

El regidor socialista es pregunta si es cobra a la gent que vulga fer servir la platja, ja que si els diners recaptats amb la taxa han de servir per a cuidar millor l'entorn del bosc, el mateix argument serviria per a tindre cura de la costa. “Perquè s’aplica als boletaires i no als banyistes?”, continua preguntant.

“No és suficient amb afirmar que es tracta d'una petita quantitat econòmica com defensa el conseller, i independentment d’això, es tracta d’una taxa molt injusta”, ha afegit, ja que no diferencia entre aquells que recullen bolets com afeccionats i els que ho fan com a professionals, és a dir, aquells qui recullen quilos de bolets per a la venda i no el consum propi.

El PSC també denuncia que els responsables de la conselleria, que encara no han explicat les característiques exactes de la taxa, es preocupen de cobrar als boletaires mentre es dediquen a desmantellar les polítiques de conservació del patrimoni natural. El fet que la gent pague per recollir bolets “no és una garantia que cuiden els bosc, ans al contrari, algú es pensarà que pel sol fet de pagar té dret a utilitzar-lo com més li convinga”, assegura.

Per a Roig “les retallades en medi natural ha fet que espais com els Ports, que estaven protegits, a la pràctica hagen empitjorat. La preocupació no és només per les retallades o per la pèrdua de llocs de treball directes i indirectes”, ha apuntat, tot recordant que la brigada del Parc Natural ha quedat pràcticament desmantellada, “sinó que estos fets han comportat pèrdues en el nostre patrimoni natural”.

“Espero que l’ajuntament no aplique la taxa en els seus terrenys dels Ports” ha conclòs, “ja que si estem intentant potenciar turísticament la nostra ciutat com a referent lúdic, això fora un pas enrere”, ha conclòs.

Publicat a aguaita.cat el dilluns 18 d'agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada