dijous, 25 de setembre del 2014

Roig defensa la legalitat de la seua contractació a l'Ajuntament de Batea

L'alcaldable del PSC a Tortosa va posar el seu càrrec a disposició del partit, que li va donar confiança. Declararà dijous com a imputat per un delicte de nomenament il·legal
El regidor del PSC a Tortosa durant la seua compareixença este matí. Foto: Cedida
El portaveu i alcaldable del PSC a Tortosa, Enric Roig, ha comparegut este matí davant dels mitjans per donar explicacions sobre la seua imputació en relació al cas del servei de rehabilitació prestat per la Fundació Terra Alta Segle XXI a Batea.

En l'inici de la intervenció, Roig a explicat que compareixia "de forma voluntària" i "contravenint els consells professionals" de la seua defensa i ha afegit que ho ha fet "amb tot el convenciment", no només de la seua innocència, sinó amb "la certesa absoluta" que "els ciutadans tenen dret a sentir una explicació del fets" dels quals se l'acusa.

Roig ha confirmat que dijous ha de prestar declaració als jutjats de Gandesa "com a imputat per un delicte de nomenament il·legal" i que es tracta d’una denúncia derivada de la seua situació laboral a l’Ajuntament de Batea.

El socialista tortosí ha volgut deixar clar també que "l'única relació directa que té la denúncia amb l’afer entre l’Ajuntament de Batea i la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI arrel del Servei de Rehabilitació és que han estat els membres d’aquesta fundació els que l'han interposat davant el jutjat". "És a dir, en el desenvolupament de la meua activitat professional a l’Ajuntament de Batea en cap moment he intervingut en el mencionat afer del Servei de Rehabilitació", ha afegit.

Roig també ha assegurat desconèixer els motius que han portat els membres de la Fundació Segle XXI a demanar la seua imputació al Jutjat de Gandesa, ja que, segons ha assegurat "mai" ha efectuat activitat o informe sobre esta fundació, "excepte la tramitació d’un informe efectuat per un altre tècnic". 

Roig ha defensat que en els últims anys ha estat desenvolupant les tasques d’assessorament com Arquitecte en matèria d’urbanisme a l’Ajuntament de Batea. "Una tasca per a la que estic qualificat i per a la que tinc la titulació adient i que desenvolupo habitualment en el meu despatx professional donada la meva titulació d’Arquitecte Superior", ha reblat. D’esta forma, "és evident", ha dit, que no està "mancat dels requisits legals exigits per a desenvolupar la tasca d’assessorament en matèria d’arquitectura a l’Ajuntament de Batea", ja que compleix el requisit de titulació "així com la resta de requisits que es demanen a un treballador del sector púbic".

L'alcaldable del PSC a Tortosa va començar treballar per a l'Ajuntament de Batea el febrer de 2007 com a professional liberal, en qualitat de tècnic assessor en matèria urbanística, i ho fa mitjançant un acord de ple, per un dia a la setmana (7 hores a la setmana). Una relació que dura fins a setembre de 2008.

L’1 d’octubre de 2008, l’Ajuntament de Batea el nomena assessor arquitecte en matèria d’urbanisme, essent un càrrec de funcionari interí tècnic de l’Administració Especial, i ho fa mitjançant decret d’alcaldia 282/08, també per una jornada laboral d’un dia a la setmana. Aquesta relació d’interinatge, "que es dóna en molts ajuntaments", ha explicat Roig, arriba fins al 22 de juny de 2010.

El 22 de juny de 2010, passats 4 anys de la seua excedència voluntària a l’Ajuntament de Tortosa i en haver d'incorporar-se al seu lloc de treball, i a petició seua, el mateix Ajuntament de Tortosa i el de Batea pacten una comissió de serveis que és ratificada pels decrets d’alcadia 1097/2010 i 165/2010 d’ambdós ajuntaments.

El 22 de juny de 2011 es prorroga per 1 any la comissió de serveis entre l’Ajuntament de Tortosa i Batea.  El 22 de juny de 2012, en prendre possessió de l’acta de regidor de l’Ajuntament de Tortosa, ha de cessar obligatòriament com a personal laboral fix, i l’Ajuntament de Batea efectua una contractació per prestació de serveis tècnics per contracte menor a l’empresa que Roig dirigeix, una SLP, i sempre per un dia a la setmana.

Un any després, el 22 de juny de 2013 l’Ajuntament de Batea decidix prorrogar la prestació dels serveis tècnics al seu despatx, un contracte que ha estat prorrogat aquest any fins al 31 d’octubre de 2014, també per un dia a la setmana.

Roig ha ressaltat que les diverses modalitats en què ha prestat els seus serveis com assessor tècnic en matèria d’urbanisme i arquitectura a l’Ajuntament de Batea, per una jornada laboral d’un dia a la setmana, "són comuns i habituals en molts dels ajuntaments i diverses administracions" i ha destacat que "sempre" ha actuat "seguint el dictat del personal jurídic dels ajuntaments de Batea i de Tortosa".

"A data d’avui, continuo completament convençut que la meua relació contractual es troba dins de la legalitat, i tinc el ple convenciment en la justícia i en l’esclariment dels fets amb la major rapidesa possible", ha subratllat.

A disposició del partit

D'altra banda, Enric Roig ha reconegut que el dia que va conèixer que rebria la imputació va posar el aeu càrrec com a regidor i candidat a l’alcaldia de Tortosa "a disposició del partit i dels companys de l’executiva, tot i tractar-se d’un assumpte personal i laboral".

Publicat a aguaita.cat el dimarts 23 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada