dijous, 25 de setembre del 2014

Enric Roig defensa la legalitat de la seua relació amb l'Ajuntament de Batea, per la qual ha estat imputat


El regidor i candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha estat citat a declarar aquest dijous 25 de setembre als jutjats de Gandesa com a imputat per un presumpte delicte de nomenament il·legal. Segons ha confirmat ell mateix en roda de premsa, la imputació respon a presumptes irregularitats en la seua relació contractual com a assessor en matèria urbanística de l'Ajuntament de Batea. El dirigent socialista, arquitecte de professió, ha explicat amb detall la diversitat de contractes que durant set anys ha mantingut amb el consistori de la Terra Alta i ha defensat que s'emmarquen dins de la legalitat. Roig s'ha desmarcat de la polèmica oberta entre l'Ajuntament de Batea i la Fundació Terra Alta segle XXI.Segons ha explicat Roig, desconeix perquè la Fundació Terra Alta segle XXI ha demanat la seua imputació, ja que s'ha desmarcat de l'afer que manté l'entitat amb l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella. El regidor tortosí creu que tot podria forma part d'una estratègia de la Fundació per guanyar temps en el cas. Roig ha assegurat que durant els set anys de treball a l'Ajuntament de Batea ha fet un seguit d'informes, tots favorables, a les demandes de l'entitat privada. Sobre la polèmica d'un informe que qüestiona la legalitat de les instal·lacions de la Fundació a Batea, Roig ha preferit no pronunciar-se perquè s'està investigant judicialment, i s'ha limitat a manifestar que ell va tramitar l'informe fet per un altre tècnic a la secretaria.

La relació laboral de Roig, en la seua condició d'arquitecte, amb l'Ajuntament de Batea s'inicia al febrer del 2007, després d'agafar una excedència de la plaça en propietat que tenia a l'Ajuntament de Tortosa. En aquell moment la relació laboral és com a professional liberal un dia a la setmana fins al setembre del 2008. A partir de l'octubre d'aquell any assumeix un interinatge, nomenat per un decret d'alcaldia, com a assessor en matèria urbanística amb una dedicació també d'un dia a la setmana. Aquesta situació es manté fins al 22 de juny del 2010. 

A partir d'aquella data, l'Ajuntament de Batea i el de Tortosa pacten una comissió de serveis per un any, que es prorroga fins el juny del 2012. En aquell moment, a l'entrar a ser regidor a l'Ajuntament de Tortosa, cessa com a personal laboral fix, i la relació amb l'Ajuntament de Batea passa a ser un contracte de serveis amb el despatx d'arquitectura propietat de Roig. Es manté la mateixa dedicació d'un dia a la setmana, i aquesta relació es manté vigent fins a finals de desembre d'aquest 2014.

Roig s'ha mostrat confiat en què el jutge de Gandesa l'acabi desimputant, i ha assegurat que ell està titulat i compleix els requisits que pertoquen per la feina que ha fet a l'Ajuntament de Batea, i s'ha mostrat convençut que la relació contractual que s'ha fet en cada moment és "legal" perquè sempre ha comptat amb el vistiplau dels serveis jurídics dels consistoris corresponents. "És una pràctica molt habitual en ajuntaments i administracions", ha afegit. 

Davant la seua condició de regidor i candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, en conèixer la imputació, fa una setmana escassa, va posar el seu càrrec a disposició de l'executiva, que li ha donat ple suport. 

Publicat a La Marfanta el dimarts 23 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada