dijous, 25 de setembre del 2014

Enric Roig demana diàleg al PP, CiU i ERC per evitar situar Catalunya en un atzucac

“La nostra posició és clara, llei, diàleg, acord i votació, i la nostra proposta també, reforma de la constitució i estat federal”.


El PSC de Tortosa reclama parlar amb honestedat i exigeix diàleg als governs del PP, per una banda, i de CiU i ERC, per l’altra, per poder fer una consulta legal i acordada que eviti situar Catalunya en un carreró sense sortida.

El portaveu i candidat a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha deixat clar durant el ple extraordinari d’avui que “no hi haurà una solució estable al problema d’encaix entre Catalunya i Espanya que no passi pels vots dels catalans i les catalanes” i que perquè aquesta consulta sigui possible “és indispensable que hi hagi diàleg, negociació i pacte”. Els socialistes han ratificat el suport a la llei de consultes populars aprovada la setmana passada al Parlament, una llei que, han recordat, no serveix per al referèndum del 9 de novembre. “Reclamem una vegada més diàleg i acord, com s’ha produït a Escòcia”, ha insistit el portaveu socialista.
“En aquest plenari hem de parlar als ciutadans amb honestedat”, ha assenyalat Roig en l’inici de la seva intervenció, “tots sabem que la consulta no es farà per l’oposició frontal de les institucions de l’Estat. Per això el camí és el diàleg i el pacte per poder votar”. Roig ha apel·lat a superar el xoc de trens i el carreró sense sortida a que han abocat Catalunya, als catalans i catalanes, les posicions dels governs del PP i de CiU i ERC, respectivament. Per això, els socialistes havien entrat una moció al ple de Tortosa per defensar el camí de l’acord i el diàleg, que el govern de CiU no ha inclòs en l’ordre del dia.
Els socialistes han fet una crida a superar l’immobilisme del Partit Popular i les aventures amb futur incert de CiU i ERC. “El govern del PP no ha entès que avui cal un Estat que sigui capaç d’administrar la diversitat i de vertebrar la pluralitat, instruments necessaris en el complex segle XXI”, ha subratllat. Per això, Roig ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de treballar per una reforma constitucional que faci d’Espanya un estat federal, “capaç de reconèixer la diversitat nacional”.
I en aquesta via, l’estat del benestar hi juga un paper central, ha subratllat Roig, que també ha volgut denunciar que situant la independència com a primer tema de l’agenda política ha permès “uns i altres amagar problemes molt més importants per als ciutadans com són l’atur, l’economia, la justícia social i les retallades”.
Publicat a Ebreexpres.com el dimarts 23 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada