diumenge, 19 d’abril del 2015

Zapatero fa una crida al canvi per Tortosa i a apostar per la política de proximitat que representa la candidatura d'Enric Roig

El candidat socialista a l'alcaldia reivindica els valors i els principis socialistes i la figura del president que va derogar el transvasament de l'Ebre
El president Jose Luis Rodríguez Zapatero ha reivindicat avui el paper dels socialistes en el suport dels municipis i en l'aposta per la política de la proximitat en un moment de dificultat com l'actual exemplificant-ho en la candidatura d'Enric Roig a Tortosa "il·lusionada i preparada per liderar el canvi". "Cada vegada em sento més orgullós del partit socialista, de tots els avenços socials aconseguits, les nostres victòries en aquest terreny són com les Victòries", ha assenyalat, en clara al·lusió a Victòria Campos, membre de la candidatura tortosina "que no ha abandonat mai la lluita per la igualtat i la justícia", com també ha recordat Roig en la seva intervenció.


Zapatero ha fet una crida a no defugir de la política i a conjugar el verb de la democràcia que "és conviure". El president socialista ha fet referència també a la derogació del transvasament que va ser la segona mesura que va tirar endavant quan va arribar a la presidència del govern el 2004. "Vaig atendre amb molta estima la invitació a visitar-vos perquè no coneixia aquestes terres però puc assegurar-vos que em van donar molta feina i que ho vaig agafar amb moltes ganes, amb convicció", ha subratllat, "i he de dir que segurament aturar el transvasament va canviar el destí d'aquesta terra i de l'Ebre i d'una concepció medioambiental i de respecte a la natura, celebro que tothom ho hagi vist clar després, heu de saber que teníeu raó, que sapiguen els més joves que ho vam fer nosaltres, respectant la voluntat de la ciutadania i del progrés raonable, sostenible medioambientalment".
Així li ho han agraït en els seus parlaments tant el senador i primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, que també ha recordat les obres de millora al Delta de l'Ebre, com Enric Roig que ha estat contundent en assenyalar: "Que ningú oblidi que qui va evitar el transvasament de l'Ebre va ser el partit socialista i Jose Luis Rodríguez Zapatero, que va complir la seva promesa". Roig també n'ha destacat els avenços en les llibertats individuals i socials aconseguides durant les dues legislatures que va ser president. "Els valors i els principis es porten al cor, per morir per ells, i no a la boca per viure d'ells", ha reivindicat. La igualtat d'oportunitats, la llibertat, la justícia social que és allò que mou segons Roig la candidatura que encapçala. "Un equip de gent honesta, de gent treballadora, d'esquerres, un equip de gent compromesa que està a les dures i a les madures". I amb aquesta premissa ha defensat el paper de les dones socialites "els hi devem més que a la nostra pròpia història". I s'ha referit a Victòria Campos, "que no ha dubtat ni un sol moment en tornar-nos a acompanyar en aquest viatge i que quan li vaig demanar una frase em va dir -jo sempre he pensat en roig".
Roig ha contraposat la proposta pel canvi i el dia a dia de la candidatura socialista a aquells que "ens pinten una ciutat de color de rosa, de ponts de colors i llums de neó". "El govern de CiU ha estat incapaç de gestionar els problemes dels tortosins i tortosines, estem davant un moment decisiu per a la nostra ciutat i nosaltres som l'única alternativa viable per liderar el canvi que avui comença". El candidat socialista ho ha deixat clar: "Volem una ciutat millor, oportuntitats de treball per als més joves, per a tothom, un espai públic endreçat, potenciar el nostre comerç, donar suport als emprenedors." Roig ha tancat la seva intervenció asenyalyant, "l'amor és millor que l'odi, l'esperança és millor que la temor, l'optimisme és millor que la desesperació, siguem, per tant, amor, esperança i optimisme".
A l'acte de presentació, hi ha assistit un nombrós públic, la candidatura socialista i també diferents caps de llista i militants i simptatitzants de les Terres de l'Ebre. També hi ha assistit el secretari general de la UGT a Catalunya, Pepe Álvarez, i el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró.
La visita del dirigent socialista, a més, ha aixecat molta expectació. A Tortosa, ha pogut saludat un bon nombre de persones, entre elles Alejandro, que ha volgut agrair-li personalment el fet que va poder-se casar amb la seva parella gràcies a la llei de matrimoni de persones del mateix gènere aprovada pel govern Zapatero. A la tarda, s'ha desplaçat a Amposta acompanyant la candidatura socialista encapçalada per Francesc Miró on ha visitat la ciutat i també ha compartit amb la Penya Barcelonista uns minuts del partit del Barça-València en un bar de la ciutat.  
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dissabte 18 d'abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada