dijous, 30 d’abril del 2015

Enric Roig proposa un pacte perquè els regidors electes el #24M respectin els convenis amb les EMD

Serà una de les propostes dels socialistes, que han presentat 113 mocions al llarg del mandat, per al debat del ple ordinari de dilluns a Tortosa
El PSC de Tortosa tornarà a portar al ple de dilluns una moció per tal que l’Ajuntament compleixi amb els convenis amb les EMD de Jesús, Campredó i Bítem. El candidat del PSC a l’alcaldia, Enric Roig, ha anat més enllà i vol que es signi un pacte que comprometi als regidors i regidores electes a partir del 24 de maig a respectar aquests convenis. “L’Ajuntament de Tortosa incompleix de forma reiterada les seves obligacions amb els nostres pobles, i el més greu de tot és la complicitat dels presidents de les juntes veïnals que callen davant d’aquesta agressió continuada”, ha denunciat.
Cal recordar que els acords signats entre l’Ajuntament i les EMD de Jesús, l’any 2009, i Campredó i Bítem, el febrer de 2011, fixaven les relacions financeres i regulaven les participacions de les EMD en els ingressos de Tortosa. Correspon a dues aportacions anuals en concepte de transferència ordinària de despesa corrent per la participació en els ingressos de l’Ajuntament i una altra per transferència de capital per a inversions. En base, per tant, a una fórmula polinòmica, Jesús ha de rebre un mínim garantit de 300.000 euros anuals, mentre que Bítem i Campredó, 70.000 euros, respectivament. “Aquestes quantitats no s’han ingressat mai”. Això implica, per tant, en el cas de Jesús un deute acumulat d’1.200.000 euros i en el cas de Bítem i Campredó, 280.000 euros, respectivament.
Per tant, el PSC exigirà en el ple que es faci pública de forma detallada a les Juntes Veïnals la liquidació de les transferències efectuades, que es reconegui el deute resultant i que es convoqui a les comissions mixtes Ajuntament-EMD per analitzar la situació creada per l’incompliment del conveni i estudiar el pagament plurianual del deute reconegut. “Pensem que complir els convenis vigents és l’única manera de salvaguardar els interessos municipals de les EMD pel que fa a la seva capacitat financera i autonomia, perquè sense garantir els ingressos és impossible que hi hagi independència institucional i perquè el no compliment dels convenis afecta al dia a dia dels veïns i veïnes dels nostres pobles”, ha subratllat Roig.
Els socialistes portaran al ple de dilluns també el rebuig a la privatització del registre civil; una moció a favor que els professionals, empresaris i comerciants de la ciutat tinguin les mateixes possibilitats de ser contractats per l’Ajuntament que la resta del país, i una altra de condemna a les expressions contemporànies de racisme, xenofòbia i altres formes connexes d’intolerància. Els socialistes hauran presentat al llarg d’aquest mandat 113 mocions, la majoria rebutjades pel govern de CiU, tot i ser propostes majoritàriament per a la millora del dia a dia dels tortosins i tortosines i de Tortosa.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dimarts 28 d'abril de 2015

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada