diumenge, 17 de maig del 2015

Enric Roig proposa crear corredors turístics al nucli urbà de Tortosa ordenats mitjançant una nova ordenança d’estètica urbana

El candidat socialista a l'alcaldia presenta 70 propostes per aconseguir un creixement de les activitats turístiques, aprofitant el potencial de la ciutat i els efectes importants que genera

“La nostres propostes en matèria de turisme passen per estructurar el nucli urbà, a través de corredors turístics”, ha explicat el candidat socialista a l'alcaldia, Enric Roig, que ha destacat que aquests corredors “estaran inclosos en una ordenança d'estètica urbana, que els obligarà a mantenir la identitat del paisatge urbà, un mobiliari adequat i una especial regulació del trànsit”. Per establir aquests corredors turístics, el PSC proposa prendre un conjunt de mesures d'estímul per a la rehabilitació i embelliment dels espais privats d'acord amb els criteris que l'ordenança hagi determinat per al seu carrer.

Els socialistes de Tortosa també han proposat la posada en marxa d’un pla de regeneració dels espais públics perquè, tal i com ha defensat Roig, “si alguna cosa considerem fonamental per potenciar el turisme és tenir una cura exquisida de la imatge de la ciutat i això, en aquests moments, no passa a Tortosa” . Els plans contemplen la neteja i el manteniment dels carrers, la millora de l'enjardinat, la renovació del mobiliari urbà, la reordenació de zones d'aparcaments i la millora de la il·luminació monumental i urbana. Per a Roig “sense aquesta actuació, mai no podrem assolir els nostres objectius turístics”.
Altres propostes del PSC en matèria de Turisme són donar un nou impuls a la Festa del Renaixement; afavorir la potenciació del Call Jueu per a ús turístic, tot recuperant el barri per a la seva promoció, i il·luminar els espais emblemàtics de la ciutat, com les Muralles i el Palau del Bisbe, per posar en valor el seu atractiu turístic. “Una il·luminació com la de les muralles, que havia estat una imatge tradicional de la nostra ciutat i que des de fa tres anys no funciona, sense que el govern de CiU no hagi fet res per posar-la en marxa”, ha manifestat l’alcaldable socialista

Altres mesures que es proposen són ampliar l’oferta turística de la ciutat. “No és possible que un visitant vingui un diumenge a Tortosa i es trobi els Reials Col·legis tancats, de la mateixa manera que passa amb moltes de les veritables joies arquitectòniques que tenim”, ha recordat Roig. “Per aquesta raó proposarem un conveni amb l'Església per a la utilització dels recursos de patrimoni religiós per posar en marxa el que podria ser una ruta per les esglésies i convents”. En aquesta línia, la proposta socialista es complementa amb altres accions com la Nit del Patrimoni o establir un punt d’atenció al turista en el bell mig del centre històric de la ciutat. “Creiem que l’Oficina de Turisme del museu no compleix la seva missió. No podem esperar que els turismes vinguin, hem d’anar a buscar-los, i els turistes estan aquí”, ha assenyalat Roig, que ha efectuat la presentació de les seves propostes a la plaça de la Cinta, tot indicant el local municipal on s’ubicaria l’oficina. 

Però si hi ha un seguit de propostes ha volgut destacar Roig són les destinades a treballar en millorar l’oferta i la capacitació professional de les persones que han de ser empleades en el sector. “Per aquesta raó, proposarem posar en marxa un pla de formació de perfils professionals associats al turisme i crear la “Casa d’Oficis del Turisme” per formar a joves a l’atur en oficis vinculats a l’activitat i oferir als empresaris una mà d’obra qualificada”. Aquesta actuació, conjuntament amb impulsar la generació d'iniciatives empresarials que vinguin a cobrir les mancances que hi ha en l'oferta turística com turisme actiu, comerç típic i similars, has estat destacades pel candidat socialista. 

El programa de govern del PSC de Tortosa proposa estructurar l'oferta turística de la ciutat entorn a quatre línies de producte: el patrimoni històric, la cultura, el patrimoni natural, amb especial incidència en el turisme dels parcs naturals, i la gastronomia. 

L'alcaldable socialista no ha volgut finalitzar sense referir-se a les seves propostes com “una aposta pel futur de Tortosa” i ha animat els ciutadans “perquè s’atreveixin a pensar en Roig.

Publicat a La Ciutat de Tortosa el divendres 15 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada