diumenge, 17 de maig del 2015

Enric Roig: "És en moments de crisi quan més s'ha d'apostar per la cultura"

El candidat socialista a l'alcaldia presenta 41 propostes per rellançar culturalment Tortosa en què destaca el compromís en fer consultes populars sobre el programa de Festes de la Cinta i del Renaixement

Posar en marxa un Pla d’Equipaments Culturals que pugui abraçar de forma transversal diferents aspectes i regidories municipals i que potencií totes les opcions culturals que es donin en el municipi és l’aposta del PSC de Tortosa en l’àmbit de polítiques culturals.

Els socialistes de Tortosa defensen que la situació actual de la cultura no és deguda tan sols a la crisi econòmica sinó a una crisi també estructural. “Davant d’aquesta situació, alguns partits polítics de la dreta han aprofitat per imposar la seva ideologia qüestionant el paper de l'esfera pública, en la reproducció i la diversitat cultural”, ha afirmat Roig, que ha defensat que “al PSC de Tortosa creiem que avui s’imposa una reflexió assossegada i un debat públic obert, capaç de mostrar les opcions disponibles, basades en l'experiència d’altres municipis, però adaptades a les característiques de la societat tortosina”.

El líder socialista ha denunciat que “a Tortosa fa falta discussió seriosa sobre la realitat cultural pròpia, una discussió que no hem tingut en aquests vuits anys de Govern de Convergència i Unió, on la cultura ha estat gairebé expulsada de les polítiques municipals” i això ha estat així, ha prosseguit Roig, “perquè per alguns partits polítics, els processos en els quals la cultura es genera, circula i arriba a la societat no tenen importància. Per al PSC No. Per al PSC de Tortosa en els moments de crisi és quan més s’ha d’apostar per la Cultura”.

Roig ha presentat les seves propostes sobre cultura en el marc d’un debat amb els intel·lectuals i artistes tortosins Cecília Aymí, soprano i professora de cant i veu, Dani Cortijo, artista plàstic, i Esteban Martín, escriptor i editor, en el local que el PSC ha habilitat a l’Avinguda de Catalunya. Es tracta de 41 accions concretes, en què destacat la reforma de les antigues escoles de Sant Llàtzer per habilitar-lo com un espai cultural.

El PSC també proposa establir un acord amb el govern de la Generalitat per tal d’aconseguir ampliar el Museu Municipal i el desenvolupament d’un pla municipal de tractament dels jaciments arqueològics d'interès per a la ciutat.

Roig ha anunciat que redactarà un pla d'il·luminació monumental de Tortosa que afectarà als edificis i monuments singulars “una il·luminació de les muralles que abans existia i que ara fa més de tres anys que no funciona davant de la inoperància del govern de Convergència i Unió”.

Però on més fort aposta el PSC és en la seva proposta d’utilitzar les noves tecnologies per formular consultes locals en aspectes festius de la ciutat. “aquestes consultes seran especialment importants en el cas de les Festes de la Cinta en el qual ens comprometem a fer un programa compartit i participat de forma telemàtica per la ciutadania”, ha afirmat Roig, que també ha anunciat que “aquest procediment també s’utilitzarà en les Festes del Renaixement i d’altres esdeveniments festius”. Una festa, la del Renaixement a la qual es proposa donar un nou impuls internacional.

Les propostes del PSC també tenen un lloc per als artistes i creadors joves de la ciutat als quals es potenciarà amb mostres d’art per presentar els seus treballs. “Es tracta d’impulsar i ajudar els artistes locals posant tots els mitjans municipals a la seva disposició”, ha sentenciat Roig, que tanmateix ha anunciat que “posarem en marxa un programa d'exhibicions de mostres artístiques i exposicions en aparadors de botigues de la ciutat buits potenciant alhora als artistes locals i els establiments”. Roig, que ha definit la seva proposta com innovadora ha explicat “emprant d’aquesta manera els aparadors de la ciutat buits aconseguirem que els artistes de Tortosa puguin exposar les seves obres”.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el dissabte 16 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada