dimecres, 5 de març del 2014

Una altra Tortosa és possible

El proper mes de maig farà set anys que un Govern de Convergència i Unió regeix els designis de la nostra ciutat. Han estat més de sis anys d’un govern de dretes que va arribar amb la intenció de canviar, per no dir desfer, tot el que els diferents governs progressistes liderats pel Partit dels Socialistes de Catalunya havien construït en quasi deu anys d’il·lusió i esperança.
I no es pot negar que, tot i que van rebre un ajuntament sanejat, sense grans deutes i amb uns serveis públics competents, els que havien de donar lliçons de gestió pública avui han tornat a col·locar a l’Ajuntament, i a la ciutat sencera, als mateixos nivells de fa vint anys.
Sí, sembla que Tortosa hagi retrocedit, quan altres ciutats del nostre voltant han avançat i s’han modernitzat. Aquí, a Tortosa, el govern de Ferran Bel té com a millor carta de presentació una ciutat trista, bruta i fosca, que es troba al punt del col·lapse econòmic, regida per un alcalde autoritari i sectari, amb interessos politics i personals lluny de la ciutat i amb un equip de govern inoperant, centrat en les seves carreres personals o en promocionar les seves activitats particulars.
El resultat de tot això es una ciutat cada vegada més ingovernable i desgovernada, plena de promeses incomplides d’obres faraòniques allunyades de la realitat com les piscines i els pàrquings que resten aturades per la seva inviabilitat econòmica i que actualment, amb les necessitats reals d’aquesta crisi econòmica, ningú a la ciutat ho demana ja.
Ens trobem amb una ciutat que en comptes de buscar una sortida econòmica, que permeti donar feines als seus ciutadans, pràctica una negligent política turística, una inexistent política de promoció econòmica i comercial, i unes nefastes polítiques culturals, de joventut i infància.
I mentrestant l’alcalde Bel respon als desafiaments de la crisi acomiadant treballadores i treballadors, reduint dràsticament serveis i fent copagar serveis bàsics als que menys tenen, al mateix temps que es dedica a aplaudir, com a bon servent que és, els atropellaments i impagaments de deutes constants que els governs locals estan patint per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Davant de tot això, és moment de dir de forma alta i clara, fins aquí hem arribat.


Molts tortosins i tortosines han manifestat que Tortosa necessita una defensa clara i responsable del sentir d’aquelles i aquells que no volen combregar amb la política del “tot s'hi val” que aplica el rodet convergent, essent la veu dels que no estan d’acord amb el que està passant a la nostra ciutat.
L’actual crisi econòmica i política que el nostre país, i concretament la nostra ciutat, està patint, dóna peu a l’oposició tèbia, de concentració nacional i de falsa responsabilitat que reclama insistentment l’alcalde Bel.
Crec que aquesta no es la solució, perquè els ciutadans i les ciutadanes comencen a estar farts de governs, inclosos els municipals, que, defensant una suposada responsabilitat, estan ofegant cada vegada més a aquells que menys tenen. Per això cal apostar per fer una dura crítica a l’actual forma de desgovern de la ciutat.
D’altra banda hi ha veus que defensen que el crispament de la política municipal només pot comportar que els ciutadans desconfiïn dels polítics i de la tasca que cada dia es realitza des dels partits. Crec que és al contrari: oblidar allò que la gent vol i demana, és lo que ens ha portat a aquesta situació de desafecció política que vivim actualment. 
La resposta està als nostres cors i als nostres caps, la solució està a les nostres mans. Crec que hem de ser els portantveus d’aquells als que cada dia els costa més, no ja cridar, sinó fer sentir la seua veu. I per això cal refermar els ideals socialistes que van donar lloc al naixement del PSC, els ideals de justícia, d’igualtat, de llibertat, de fraternitat.
I ho hem de fer des de la responsabilitat d'un partit que aspira un dia a que els ciutadans i les ciutadanes de Tortosa ens atorguen la responsabilitat de governar, però amb la fermesa que dona el tenir clar que s’ha d’aturar el desgavell que en aquests moments hi ha a la ciutat.
Soc conscient que es tracta d’un repte important, que pot semblar exagerat, però estic convençut que disposem dels mitjans i les possibilitats, i amb el ferm propòsit del treball constant podem plantar cara als abusos del govern conservador de Tortosa, forjant una ciutat amb futur, moderna, comercial, emprenedora i que retorni la il·lusió de viure-hi.
Estic convençut de que una altra Tortosa és possible per això cal fer sentir amb força la veu de totes i tots els que creiem en la política com la solució als problemes que ens envolten i amb el compromís decidit de construir un projecte que, des dels valors del socialisme, sigui una veritable alternativa per al futur immediat de Tortosa amb la voluntat d'exercir un veritable lideratge de les Terres de l'Ebre, com a capital històrica i cultural, com a ciutat comercial i de serveis, amb una veritable oferta turística i d’oci, eix de comunicacions i motor de creixement, i garantia de progrés per a tot el territori.
És just que fem sentir amb força la veu de totes i tots els que volen un altre model de ciutat, de govern i de futur, i és necessari que tornem a fer que els ciutadans i les ciutadanes creguin en la política com la solució als seus problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada