dijous, 20 de març del 2014

Enric et respon: resposta als comnetaris de "sneijder" a la Marfanta en data 12 de març de 2014

Benvolgut “sneijder” benvolguda “sneijder”,

 “Com a hipotètic alcalde d'una ciutat endeutada fins a les celles, com penses prioritzar i donar pes a les polítiques socials i a les polítiques actives d'ocupació?”

Certament la ciutat està endeutada fins a les celles. Segons les dades oficials el deute viu de l’Ajuntament de Tortosa és d’uns 55 milions d’Euros.

Però cal tenir en compte que en aquests moments l’atur és sens dubte la primera preocupació del tortosins i tortosines, i en moltes ocasions aquells que ens dediquem a la política sembla que ens oblidem d’escoltar a les persones.

Per aquesta raó, el PSC planteja un gran Pacte Local  per l’ocupació i la cohesió social, fonamentat en 20 mesures d’actuació urgents, que amb un cost al voltant de 2,5 milions d’euros beneficiarien a més de 300 persones, en diferents accions de creació d’ocupació.

Un Pacte en el qual s'estableixi, amb caràcter prioritari i immediat la creació d'una Taula Local d'Ocupació formada per tots els grups polítics i els agents econòmics i socials més representatius de la ciutat especialment els sindicats, la Cambra de Comerç i les organitzacions empresarials, per tal d'elaborar un Pla.
Pensem que aquest Pla es pot convertir en la base d'una política activa de desenvolupament, de creació d'ocupació i de promoció econòmica de la ciutat, a través de la implicació i participació dels agents econòmics, socials i polítics més representatius.

Per a que aquesta Taula, que no ha de tenir remuneració, comenci a treballar, i no sigui un organisme buit de contingut, li proposem d’entrada 20 propostes concretes per tal que es puguin estudiar, desenvolupar, millorar i implementar, si ho considera convenient, obrint la porta a moltes d’altres  mesures que poguessin ser aportades.

D’on pensem treure el fiançament per aquestes mesures?

Molt senzill, pensem que en temps de crisi s’ha de ser agosarat, s’ha de ser valent. Per aquesta raó proposem refinançar la meitat del crèdit que aquest any vol amortitzar l’Ajuntament de Tortosa. És a dir, si enguany l’Ajuntament pensava amortitzar 5 milions d’euros, es refinancen 2,5 milions per aquest pacte, pagant la resta.

No és endeutar-nos més, és senzillament pagar els nostres deutes més endavant. Una cosa que faria qualsevol bon pare de família. Donar primer de menjar a els seus fills i desprès, més endavant pagar al banc.
En el fons el que proposem es pagar els deutes quan no estem tant necessitats, quan no estem passant gana, una cosa que sens dubte tothom entén i faria a casa seva.

“Creus que el fet que Ferran Bel apostés per tu no és un inconvenient de cara a guanyar-te el recolzament dels votants socialistes?”

Referent a la pregunta sobre si pot influir negativament sobre l’electoral socialista el fet que Ferran Bel fes la gracieta de que jo era el seu candidat, sincerament crec que no hem de perdre temps valorant les “gracietes” de Ferran Bel i no em preocupa. El que realment em preocupa és la situació de molts tortosins i tortosines que no arriben a final de mes, que no tenen feina i que no poden pagar la llum. Si a altres polítics o formacions politiques els hi preocupen aquestes coses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada