dilluns, 9 de març del 2015

“Tortosa està deixada, bruta i fosca, fa falta una renovació”

El candidat socialista sosté que el govern de CiU està “escanyant” la ciutat perquè prioritza el retorn dels diners als bancs

Roig diu que el partit s'ha cohesionat després de la derrota electoral del 2011

Enric Roig, candidat del PSC a Tortosa 
Foto: JUDIT FERNÁNDEZ.

CASES DE LA SEU
“Falta habitatge, però el govern es gasta els diners tombant les cases
de la catedral”
PACTES
“Estic obert a negociar amb tothom, però a Tortosa votar ERC
és votar CiU”
27-S
“La campanya s'ha de centrar en Tortosa i després ja veurem si es fan eleccions el 27-S”
El PSC va perdre quatre regidors en les municipals del 2011, i el candidat i exalcalde, Joan Sabaté, va decidir fer un pas enrere pel mal resultat. Enric Roig, encapçala per primera vegada la candidatura.
Quina valoració fa dels últims quatre anys?
Han estat quatre anys complicats per la crisi econòmica, però denunciem la manca d'acció política per part de CiU, s'han instal·lat a fer d'oposició de l'oposició. Han estat els quatre anys de les absències, l'alcalde no hi és mai, i de grans incompliments, com la construcció del complex d'aigües. Tampoc no s'han dedicat recursos a les persones, no s'han fet polítiques socials.

Les obres del nucli antic són a la recta final...Les obres del Pincat s'estan acabant però s'han retardat molt per canvis constants en els projectes i perquè la Generalitat ha incomplert els convenis. L'Ajuntament ho permet i, per tant, són còmplices de les polítiques de retallades de la Generalitat. A més, l'alcalde prioritza el retorn de diners als bancs, que són els responsables de la crisi, i està escanyant la ciutat. Tortosa està deixada, bruta i fosca; la gent jove no té oportunitats, no hi ha treball ni zona d'oci. El govern de CiU està cansat, després de vuit anys fa falta una renovació i l'alternativa és el PSC.

Quina és la perspectiva electoral del PSC, després del mal resultat aconseguit el 2011?Millorarem el resultat i serem capaços d'obtenir l'alcaldia. És cert que el 2011 van tenir un mal resultat, els regidors que hi havia en aquell moment no van encaixar estar a l'oposició. També va influir la davallada dels socialistes a nivell estatal i no va ser un bon resultat. A Tortosa hem cohesionat el partit, no tenim fissures.
Heu patit fugues al partit per la seua posició respecte al sobiranisme?Poques. N'hi ha hagut, però més que pel sobiranisme crec que són pel descontentament que té la gent amb els partits, perquè no hem sabut donar una resposta contundent als problemes que pateix la gent.
Creu que el vot de l'esquerra estarà molt fragmentat?Sí que ho estarà, el problema de l'esquerra sempre és la fragmentació del vot, mentre que el vot de la dreta es concentra a CiU, que ha engolit els votants del PP.

I apostaria per un pacte d'esquerres, si és possible?
Estic obert a qualsevol negociació a partir d'un programa. L'únic partit amb què segur que no pactarem és PxC. De tota manera, crec que CiU prioritzarà un pacte amb ERC. A Tortosa votar ERC és votar CiU.

Creu que la campanya estarà molt marcada pel 27-S?Espero que no. La campanya electoral s'ha de centrar a parlar dels problemes de la ciutat i passades les municipals ja parlarem de les autonòmiques, si es fan, que no ho sé. El 27-S no es faran una eleccions plebiscitàries, sinó que s'elegirà un nou Parlament i es configurarà un nou govern.

Quines seran les principals línies del programa electoral del PSC?Treballem quatre eixos: justícia social; regeneració, transparència i participació ciutadana; polítiques actives d'ocupació, i una ciutat engrescadora. La necessitat d'habitatge és un fet, però ens gastarem 900.000 euros tombant les cases de davant de la catedral, uns recursos que es podrien destinar a altres coses, com rehabilitació de pisos per casos d'urgència social. No és el moment d'enderrocar les cases. Ens hem de preocupar més per la gent jove: marxen a estudiar fora i no tornem perquè no hi ha feina ni oci.

Com serà la llista del PSC?.Fa temps que hi treballem, tenim un equip de gent que el 2009 va començar a treballar per les eleccions del 2011 i que ho han continuat fent els últims quatre anys. Combinarem l'experiència de gent gran amb gent jove.

Orgullós de ser tortosí

Enric Roig (Tortosa, 1961) és arquitecte de professió i durant molts anys ha treballat per a l'administració pública, primer a l'Ajuntament de Tortosa, on va dirigir la Festa del Renaixement (de la qual se sent arquitecte), després a l'Idece i a l'Ajuntament de Batea. Ara és el portaveu del grup municipal socialista i treballa al seu despatx. Casat i amb tres fills, es mostra molt preocupat pel futur dels joves perquè considera que no tenen oportunitats per tornar a Tortosa una vegada acaben els estudis.

Publicat a El Punt Avui el dilluns 9 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada