dilluns, 15 de desembre del 2014

On és el policia de barri?

Enric Roig anuncia la nova campanya dels socialistes de Tortosa per reclamar més recursos per a la policia de proximitat desatesa pel govern de Bel
1 / 2
El PSC de Tortosa inicia una nova campanya per reclamar al govern de CiU a Tortosa que doti de més recursos la policia de proximitat, desapareguda els darrers anys dels barris de la ciutat, tot i haver estat una de les grans promeses electorals de Ferran Bel. La campanya reclama “On és el policia de barri?” i té com a principal objectiu denunciar la situació actual en què aquesta figura està pràcticament desapareguda per recuperar-la en benefici de la convivència, el civisme i la seguretat a la ciutat, un fet que passa si es fa una aposta clara “per la nostra Policia Local”.
“Cada cop més costa veure aquest policia de barri que molts ciutadans van valorar positivament per fer front a l’incivisme i els conflictes veïnals”, ha argumentat avui el candidat a l’alcaldia de Tortosa i portaveu socialista, Enric Roig. Precisament la campanya també permet desmuntar la fal·làcia sobre l’aposta de Bel i el seu equip per la policia local, ja que després de vuit anys, la Policia Local de Tortosa només compta amb dos agents més dels que va deixar el govern progressista i d’esquerres que sí que va augmentar durant els seus vuit anys de mandat en onze els efectius.
Roig ha deixat molt clar que es tracta d’una denúncia política cap al govern de CiU per la manca de dotació de recursos i ha valorat l’esforç i treball que sí que estan fent els membres del cos de la policia amb els mitjans de què disposen. “Les retallades que des de fa anys pateix la Policia Local passa factura al cos i influeix negativament en la qualitat del servei i, fins i tot, pot posa en risc la pròpia seguretat dels agents”, ha assenyalat. Així, ha denunciat la manca d’armilles de seguretat, l’estat amb què es troben la majoria de les motocicletes de què disposa el cos, amb més de de anys d’antiguitat i, fins i tot, vint, emissores obsoletes, manca de renovació del vestuari i d’aposta pels recursos humans. “La Policia Local en aquests moments està formada per 55 agents i comandaments, només dos agents més que el 2007”, ha tornat a insistir Roig.
Advertint al govern de Bel que “no es tenen més policies de barri per repetir moltes vegades que es tenen” en clara al·lusió a la propaganda del govern, "perquè la realitat és que molts veïns de Tortosa perceben que no tenen policia al seu barri". Per tot això, l’edil socialista ha reclamat que “la policia torni de veritat als nostres barris. La campanya busca convèncer Bel que torni a apostar per la Policia Local, perquè posi fi a aquesta “falta asfixiant de recursos al que se sotmet al cos” i perquè “es comprometi en realitzar un esforç per millorar la convivència, el civisme i la seguretat”.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dijous 11 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada