dilluns, 15 de desembre del 2014

El PSC critica que «31 dels 52 pobles ebrencs no tenen inversió de la Generalitat el 2015»


31 dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre s’han quedat fora del pressupost de la Generalitat per al 2015,  que han registrat una davallada del 86% des del 2010. Estes són les dades sobre els comptes del govern de CiU per a l’any vinent a les Terres de l’Ebre que ha volgut destacar el PSC. Els portaveus socialistes a l’Ebre Enric Roig i Francesc Miró ho han denunciat avui titllant els comptes de “misèria” i “menyspreu” a l’Ebre. “Certifiquen definitivament l’abandonament de l’Ebre a la seua sort per part d’Artur Mas, amb uns comptes en clau electoral que no pensen en les persones”, ha assenyalat Roig. “Es tracta d’un copiar-enganxar dels pressupostos de l’any passat que no es compliran”, ha reblat Miró en la nota de premsa emesa pel PSC.

Roig ha recordat que es tracta d’uns pressupostos “fets amb desgana” que han de venir d’uns ingressos que depenen de l’acord entre els governs de Catalunya i Espanya que “difícilment hi haurà per l’enrocament de les dos posicions, per això més que mai tornem a exigir negociació i pacte”. A més, el candidat a l’alcaldia de Tortosa i regidor socialista ha advertit que els comptes recullen repeticions d’inversions de l’any passat, que demostren la manca de voluntat de complir-se per part del govern de CiU.

Els socialistes han criticat la “discriminació negativa” cap a les Terres de l’Ebre, ja que mentre en el conjunt del país pugen un 12%, un 24% a Barcelona i la seva corona metropolitana, a l’Ebre baixen un 7% respecte a l’any passat, i un -86% respecte al 2010. També han recriminat el retrocés “vergonyós” a la Terra Alta, amb una davallada del 98% respecte al 2010.

Miró ho ha detallat subratllant que “un cop més, el govern d’Artur Mas ha deixat aquest racó del país oblidat en contraposició al que van fer els governs de Pasqual Maragall i Jose Montilla, en què vam assolir quotes d’inversió per sobre de la mitjana en benefici del reequilibri territorial. En quatre anys hem passat dels 115 milions d'euros a només 17 milions, cal tant menyspreu?”, ha preguntat. El candidat socialista a l'alcaldia d'Amposta també ha denunciat la desaparició de la partida per finançar les llars d’infants. “La despesa social està congelada, i com van assenyalar este cap de setmana des de la taula del Tercer Sector encara tindrem la sort que no es retalla més”.

Miró ha apel·lat als diputats de CiU de l’Ebre a fer reflexionar el seu grup perquè “a l’Ebre no ens mereixem este tracte”. Per tot plegat, els socialistes han anunciat que presentaran una cinquantena d’esmenes concretes pels diferents municipis als comptes, entre altres, han avançat, per a la construcció del nou hospital, el desdoblament de l’eix de l’Ebre, la millora de la carretera d’Amposta a Sant Jaume d’Enveja i de la del Poble Nou a la Ràpita.

Publicat a aguaita.cat el dimarts 9 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada