dilluns, 28 de juliol del 2014

La Busca de Tortosa presenta una nova oferta d'activitats per a la Festa del Renaixement

Avui s’han donat a conèixer els diferents actes que ha organitzat La Busca de Tortosa, en el marc de la XIX Festa del Renaixement.

La seva presidenta, Tere Castellà ha volgut recordar que “la Busca pretén representar els mercaders i artistes de la baixa societat”.

Enric Roig, regidor del PSC a Tortosa, ha explicat que “es vol recrear l’ambient del segle XVI a la casa Pairal de la família Gil de Federic” i que “enguany s’ha recuperat a Josep Dalmau, “Lo Tortosí”, un mag que va actuar a la Cort de Carles V i va ser molt important a l’època pels diferents escenaris europeus, tot i arribar a ser perseguit fins a tres cops per la Inquisició.


També ha parlat de “l’Espai de la Música”, el lloc de la casa on es recrea la música típica del segle XVI amb diversos instruments del musicòleg i organista Rossend Aymí.

Finalment, ha informat dels col·loquis que es faran. Divendres se celebrarà el primer col·loqui, “L’orgue de la Catedral de Tortosa”, a càrrec de Rossend Aymí i dissabte es farà l’altre col·loqui anomenat “Història de la màgia de l’antic Egipte al segle XVI”, i que es durà a terme per part del Mag Iñaki.

A més, durant els dies de la Festa, hom que passi per la Casa de la família Gil de Federic podrà trobar-se amb el notari barceloní treballant a la seva notaria, la qual fundà a finals del segle XVI a la ciutat de Tortosa.
I per tots els seus visitants, els signarà un certificat justificant la seva visita a la Casa, a més de tenir l’oportunitat de poder fer-se una fotografia amb ell.

Per la canalla també hi ha diversos jocs de l’època, documentats a partir del quadre de Pieter Bruegel. Alguns d’aquests jocs són les birles, el tamburino, l’aro o l’espardenya, entre d’altres.

Publicat al bloc Què fem a Tortosa el dijous 24 de juliol de 2014

http://elblocdirene.blogspot.com.es/2014/07/la-busca-de-tortosa-presenta-una-nova.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada