dijous, 31 de juliol del 2014

És urgent que el govern de CiU prioritzi el manteniment de la via pública a Tortosa

El candidat socialista a l’alcaldia insisteix a reclamar un veritable pla integral que millori l’actual imatge de la ciutatEl candidat a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha tornat a insistir aquest matí al govern de CiU a Tortosa que “redacti un veritable pla integral de manteniment de la via pública i de reposició del mobiliari urbà per eradicar la imatge negativa que la ciutat dóna perjudicant el comerç i el turisme”. La petició arriba després de les queixes contínues per l’estat deficient en què es troben carrers, parcs i jardins que, segons l’alcaldable socialista, es deriva de no dedicar-hi “suficients recursos materials i econòmics”. En aquest sentit, ha tornat a estar contundent: “Bel està més preocupat en obres faraòniques que en els problemes reals de la gent”.
Roig ha recordat que el govern de CiU continua incomplint el que promet i en aquest cas, s’ha referit a l’acció 172 del PAM que detallava l’elaboració d’un Pla Anual de Manteniment de la via pública des del 2011 al 2015. “No existeix, és una mentida més del suposat 90% del PAM que Bel diu que té realitzat”. També ha denunciat, com va fer ara fa tres anys, la reducció del servei de neteja en un 20%. “Això va comportar l’acomiadament de treballadors de l’empresa de neteja, acomiadaments que es van justificar per la crisi econòmica, crisi que una vegada més CiU s’obstina a carregar sobre els que menys tenen”.
Per tot plegat, el grup socialista ha entrat una moció per al debat en el ple de dilluns perquè Bel faci públic aquest pla anual; que en cas que, com ha denunciat el PSC, no existeixi es redacti un pla integral per donar solució al mal estat de la via pública; que es doti de pressupost i es sol·licitin les subvencions necessàries; que es posi en marxa un registre públic dels elements del mobiliari urbà i una campanya d’informació per fomentar el respecte, i que es contracti persones en situació d’atur de llarga duració i amb dificultats socioeconòmiques i d’integració social i laboral.
A banda d’aquesta, el grup socialista també porta al ple de dilluns una moció per a la creació d’un reglament de participació ciutadana; una altra per demanar tarifes especials del transport públic per a determinats col·lectius; una tercera perquè els plecs tècnics i administratius del contracte del SAD incloguin l’obligatorietat d’atendre els caps de setmana, festius i períodes de vacances tots els veïns de Tortosa que tinguin concedit el grau de dependent o de dependència severa, i una darrera per a la revisió, manteniment i posada en funcionament de les fonts d’aigua potables que hi ha al municipi.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dijous 31 de juliol de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada