dimecres, 7 de maig del 2014

El PSC exigeix una convocatòria urgent entre l'Ajuntament de Tortosa i les EMD de Jesús, Campredó i Bítem

Els socialistes es mostren preocupats després del vot en contra del govern de Bel a la moció socialista perquè l'Ajuntament reconegui el deute i compleixi amb els convenis.

psc_tortosa

El PSC ha tornat a reclamar aquest matí, tal i com van fer ahir a través d'una moció al ple que va ser rebutjada per CiU, que es faci públic i es presenti de forma detallada als Consells Veïnals de les EMD la liquidació de les transferències efectuades per part de l'Ajuntament; que es reconegui el deute resultant en no haver fet efectiu els mínims garantits per a cada EMD, i que es convoqui de forma urgent les comissions mixtes entre l'Ajuntament i les EMD per analitzar la situació creada per l'incompliment del conveni i per estudiar el pagament plurianual del deute reconegut. Hi ha insistit en una roda de premsa en què hi han estat presents els regidors del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, Antoni Sabaté, també representant socialista a l'EMD de Jesús, i Dolors Bel; els representants a Campredó, Manuel Álvarez i Pepe Castillo, i les representants a Bítem, Teresa Castellà i Eva Ortega.

"És lamentable i escandalós que tot i que el govern reconeix l'incompliment, voti en contra d'una moció que li demana que faci allò que està signat", ha explicat el regidor i candidat a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig. I és que des de l'any 2009 l'Ajuntament de Tortosa incompleix de forma sistemàtica les seves obligacions signades en els convenis quant a transferències de capital per a inversions, que a Jesús el mínim que es va garantir és de 300.000 euros anuals, i a Bítem i Campredó, de 70.000 euros anuals. "El maltractament als nostres pobles és flagrant, als quals no se'ls dóna recursos per garantir el benestar dels seus veïns i veïnes", ha denunciat Roig. En aquest sentit, la portaveu socialista a Bítem, Teresa Castellà, ha posat com exemple l'actuació de millora de sis carrers al poble finançada per la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament. "Com que no tenim ni un sol euro per inversions, per poder fer la nostra aportació ho hem de transferir de despesa corrent i això comportarà que es deixin desateses obligacions com poden ser pagar la llum o actuacions de manteniment ordinàries".

Roig també ha tornat a posar en evidència avui l'alcalde, Ferran Bel, que va arribar a assegurar que tenia resolt l'encaix de les EMD amb Tortosa. Així ha recordat que els acords signats fixaven les relacions financeres i regulaven les participacions de les EMD en els ingressos de Tortosa i que es concretaven amb dues transferències, una corrent i una altra de capital. Els imports a abonar (300.000 i 70.000 euros, respectivament) sortien fruit de l'aplicació d'una fórmula polinòmica. "Avui, les declaracions de l'alcalde, com en molts altres temes, s'han esfumat, perquè cap d'aquestes quantitats s'han ingressat mai". Roig, a més, ha recordat que també el president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va afirmar l'any 2009 que s'havien acabat els "enfrontaments polítics" amb l'Ajuntament de Tortosa. "Es devia referir a que s'havien acabat mentre governessin els seus", li ha retret Roig, que ha tornat a insistir en el fet que "sense garantir els ingressos és impossible garantir la independència institucional".

Publicat a Ebre Digital el dimarts 6 de maig de 2014

http://www.ebredigital.cat/noticia/10294_el-psc-exigeix-una-convocatoria-urgent-lajuntament-tortosa-i-les-emd-jesus-campredo-i-bitem.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada