dimecres, 7 de maig del 2014

El PSC de Tortosa reclama amb una moció la reubicació dels mercats setmanals del Temple i Ferreries

El grup municipal del PSC de Tortosa ha presentat una moció a favor de la reubicació dels mercats setmanals de dilluns i dissabte al barri del Temple i Ferreries, respectivament, i per un pla d’actuació d’aquest tipus de comerç no sedentari. En la moció, que serà sotmesa a votació en el ple ordinari del mes de maig, aquest dilluns al vespre, els socialistes en destaquen la importància pel seu dinamisme econòmic, que complementa i potencia la pròpia oferta del comerç local. Per això, consideren obligat que es realitzi en un lloc més adequat perquè afavoreixi la circulació dels consumidors i no es generin molèsties als veïns. Per tot això, el regidor Enric Roig demana al govern de CiU que “realitzi les intervencions necessàries per tal de reubicar aquests mercats definint nous emplaçaments, una solució que ha de ser consensuada per l’Ajuntament, els marxants i les associacions veïnals”. 

Roig també ha detallat la necessitat d’un pla d’actuació per aquest tipus de comerç que contempli, entre altres “i a títol merament enunciatiu i no limitador ni exhaustiu”, cicles formatius, creació d’un servei de consigna, acords amb associacions representatives del producte local... “Busquem també potenciar el seu atractiu, ja que són un element important per a la dinamització econòmica de Tortosa com a capital comercial de les Terres de l’Ebre”, ha afegit. El PSC ha ressaltat que la reubicació està prevista al Pla d'Actuació Municipal (PAM) del govern de CiU i ja s'hauria hagut de realitzar en el període 2011/2012. 

D'altra banda, el PSC també reclamarà, amb un altra moció, que el govern municipal reconegui el deute contret amb les EMD de Jesús, Bítem i Campredó per incompliment del conveni vigent entre l’Ajuntament i les EMD. Els socialistes han recordat que els convenis van entrar en vigor el 2009 en el cas de Jesús, que reconeix transferències de capital amb un mínim garantit de 300.000 euros anuals, i el 2011, pel que fa a Bítem i Campredó, amb un mínim garantit de transferència per part de l’Ajuntament de 70.000 euros mensuals, respectivament. Per això, demanen que es presenti de forma detallada la liquidació de les transferències efectuades a favor de cada EMD, entenent de forma detallada l’aplicació específica dels paràmetres fixats en les fórmules polinòmiques que fixen els convenis. 

Finalment, els socialistes també han presentat una moció perquè Tortosa doni suport a les activitats ramaderes de bous braus a les Terres de l’Ebre. Els socialistes volen que aquestes ramaderies puguin mantenir l’activitat turística que han estat desenvolupant fins ara i que repercuteix positivament en l’economia dels municipis en què es realitzen. Per això, la moció insta al departament d’Interior a aturar els expedients sancionadors en curs i a que no se n’obrin de nous.

Publicat a La Marfanta el diumenge 4 de maig de 2014

http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/05/el-psc-de-tortosa-reclama-amb-una-mocio.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada