diumenge, 26 de gener del 2014

Realment alguns es preocupen pels problemes reals de la gent?

Crec fermament, tal i com va dir fa pocs dies Salvador Paniker, que la política no està per traçar noves fronteres, sinó per trencar-les.

No utilitzaré els arguments de que la futura consulta independentista és, de moment il·legal, i no vull estendrem en que la Unió Europea ha dit per activa i per passiva que una decisió unilateral comporta l’expulsió de Catalunya, ni m’estendré en defensar que pensem l’alternativa és federal.

No ho faré, perquè no crec que s’hagi d’argumentar contra un projecte que divideix, sinó en un que suma. Altres forces polítiques, i inclús companys de la nostra no ho creuen, i jo, respecto la seva postura, com no podia ser d’una altra manera.

És allò que correspon fer en una democràcia: Respectar la postura dels altres.

Per aquesta raó respecto, la postura d’ERC que compta en el seu haver, ser independentista des de sempre. No es pot negar que ells fa anys que defensen la independència. Ho van fer amb els governs progressistes d’esquerres a la Generalitat i ho estan fan ara, encara que ara estiguin recolzant al govern ha aprovat els pressupostos més antisocials de la història del nostre país.

Respecto, com no podia ser d’una altra forma, la postura d’Iniciativa per Catalunya; respecto que hagi preferit sortir a la foto amb el govern de les retallades, posant per davant de la lluita social, la nacional.

I respecto, com no podria ser d’una altra forma, perquè en això consisteix la democràcia, la postura de Convergència i Unió. CiU s’ha pujat al carro del independentisme més tard, és cert, però ho ha fet amb la radicalitat que normalment tenen els conversos. Per això respectem que ara l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel sigui independentista. Seria molt fàcil fer allò que ell fa moltes vegades, i dir que mai abans li havíem sentit defensar la independència de Catalunya, però no ho farem. Respectem el seu dret a canviar d’opinió.

Ara bé, mirant l’ordre del dia del passat Ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, hi ha una cosa que no em deixa de cridar l’atenció, i és allò que ens preocupa als diferents grups municipals.

Mentre el Grup Municipal del PSC presenta una moció per aconseguir un gran pacte local per l’ocupació, que por crear fins a 275 llocs de treball, i que va ser rebutjada per la inoperant majoria absoluta de Convergència i Unió, ells presentaven una moció per aconseguir la independència de Catalunya.

Mentre els socialistes de Tortosa volem un Pla de Xoc contra l’atur per a contractar del màxim número de persones en petites i mitjanes empreses dirigit a garantir un ingrés a les famílies amb tots els membres a l’atur, Ferran Bel defensa una moció per la independència.

Mentre que el partit socialista proposa un Pla d'Ocupació i Formació per a Joves  aturats, Convergència i Unió parla d’independència.

Mentre que el que els socialistes tortosins volem posar en marxa un Fons per a emprenedors, CiU posa en marxa un procés independentista.

Mentre el Partits dels Socialistes de Tortosa proposa un Programa d’incentius empresarials de caràcter innovador, el Govern municipal de Convergència i Unió està preocupat en el procés independentista. I així fins a 20 propostes que van ser rebutjades.

Realment alguns es preocupen pels problemes reals de la gent? Vivim al mateix país, a la mateixa ciutat, però us asseguro que jo, de vegades, penso que parlem llenguatges molt diferents. Ho respecto, com cal fer en Democràcia, però evidentment no ho comparteixo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada