divendres, 16 de gener del 2015

Enric Roig fa una crida a aturar a la dreta a les pròximes eleccions municipals a Tortosa

El candidat socialista a l’alcaldia lamenta que CiU, amb el suport de PP i PXC, tanqui l’Ajuntament a la ciutadania i també critica que Bel no accepti debatre la moció per garantir el servei d’Hemodinàmica del Joan XXIII les 24 hores al dia.
enric_roig_psc_tortosa05
Enric Roig, candidat a l’alcaldia i portaveu del grup Socialista a l’Ajuntament de Tortosa / Foto: cedida.
El primer ple ordinari de l’any 2015 ha servit, segons ha advertit avui el candidat a l’alcaldia i portaveu del grup Socialista a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, per evidenciar la bona sintonia dels tres partits de la dreta al consistori, CiU, PP i PXC a l’hora de rebutjar mocions que afavoreixin la participació ciutadana i la transparència. L’edil socialista ha estat avui molt contundent en fer una crida a aturar en les properes eleccions municipals a una dreta “immobilista, incapaç de fer front als problemes del dia a dia dels tortosins i tortosines.”
“L’esgotament és el símptoma del govern de Bel que ja no té arguments per rebatre les propostes en positiu”, ha denunciat Roig. Entre altres, ahir van rebutjar, amb el suport de PP i PXC, la moció dels socialistes perquè es celebri un ple extraordinari per debatre l’estat de la ciutat, obert a la participació dels moviments veïnals. Roig els va recordar que aquest es podria convocar amb només sis regidors però que els socialistes volen que vagi més enllà i sigui tota una declaració institucional de l’Ajuntament amb l’objectiu d’afavorir la participació i la transparència. “De què te por senyor Bel en negar-se a fer aquest debat per saber què passa a la nostra ciutat”, va retreure-li ahir Roig durant el ple.
Tampoc no va prosperar la proposta perquè els ciutadans i ciutadanes coneguin quina és l’activitat que realitzen l’alcalde i els regidors. “Potser els preocupa que la gent de Tortosa sàpiga que el seu alcalde passa moltes hores fora de la ciutat”, ha lamentat.
El no de CiU també es va sentir amb les altres dues mocions presentades pels socialistes. La primera en què es posava en evidència que el PAM del govern per a aquest mandat ha estat fum i paper mullat, la conversió en illa de vianants de la plaça d’Espanya. Els socialistes han insistit avui que es pot tirar endavant ja mentre es redacta el projecte, projecte que ha de comptar amb el consens de veïns i comerciants afectats, una mesura que “revitalitzaria aquest espai neuràlgic de la nostra ciutat abandonat pel govern de CiU”. En la tònica del corró de la majoria absoluta convergent, tampoc no es va acceptar la proposta socialista per tal que es redacti una ordenança d’ocupació de la via pública mitjançant un procediment de participació ciutadana i evitar “l’arbitrarietat demostrada per l’alcalde i la primera tinent d’alcalde en fer desmuntar una taula de recollida de signatures per una ILP per l’educació catalana tot i que els organitzadors tenien el permís”.
Finalment, Roig ha estat avui molt contundent a l’hora de denunciar la manca de sensibilitat del govern de CiU en no admetre ahir per al debat en el ple una moció per a l’ampliació del servei d’Hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII, referent per als pacients a l’Ebre, que només funciona de les 8 a les 20 hores i fora d’aquest horari el servei només es presta a Barcelona. “Sabem que estava presentada fora de tràmit, però és un tema important, sobretot per a la gent del nostre territori que tenim Barcelona a dues hores”, ha recordat. “Les malalties del cor no n’entenen de burocràcia”, ha reblat. 
Publicat a ebreexpres.com el dimecres 14 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada