dimecres, 21 de gener del 2015

El PSC de l’Ebre apel·la CiU i ERC que aprovin per dignitat les esmenes presentades en benefici de les Terres de l’Ebre

Els socialistes han presentat 53 esmenes concretes per al territori als pressupostos del 2015 centrades sobretot en ocupació, atenció a les persones, infraestructures i medi ambient
1 / 2
El PSC ha presentat 53 esmenes per a les Terres de l'Ebre als pressupostos de la Generalitat per al 2015 que es debaten aquesta setmana en el Parlament i que incideixen sobretot en ocupació, atenció a les persones, infraestructures i medi ambient. A banda d’aquestes, n’hi ha més de 200 que el Grup Socialista ha presentat de caire més genèric però que afecten al territori centrades bàsicament en els serveis, la salut, l’educació, la lluita contra la pobresa i l’atenció a la infància, a banda de la reclamació del pagament del deute contret per la Generalitat amb els municipis. Des de la federació de l’Ebre, els seus portaveus, Enric Roig i Francesc Miró, han fet avui una crida a ERC perquè aprovi aquestes propostes que beneficiaran les Terres de l’Ebre i dignificaran els comptes que CiU ha previst per al territori i que els socialistes han tornat a titllar de vergonyosos i miseriosos ja que representen una davallada del 7% respecte a l’any passat i del 86% respecte al 2010, darrer any de govern socialista. 
Francesc Miró, candidat socialista a l’alcaldia d’Amposta, ha retret el govern de CiU el temps perdut per voler donar sortida als seus interessos partidistes abans que prioritzar a les persones. “És un temps que haurem perdut els homes i les dones i per això ara més que mai apel·lem a CiU i ERC que tinguin en compte els homes i dones de les Terres de l’Ebre que ens ho mereixen perquè som un territori oblidat”. 
També ha lamentat aquesta discriminació reiterada dels governs de CiU cap a les Terres de l’Ebre Enric Roig, candidat a l’alcaldia de Tortosa, i en aquest sentit s’ha referit al suport d’ERC als darrers pressupostos i als actuals -ahir mateix va retirar les esmenes a la totalitat- “donant suport a les retallades del govern de CiU”. “Són uns pressupostos impresentables que no inverteixen prou en ocupació i empresa, en agricultura, en les persones, en la gent que pateix la crisi, no plantegen una reforma fiscal perquè la gent que ho passa malament pugui tenir suport d’aquest govern”. “Per fer les estructures d’estat, el que fan és carregar-se aquelles estructures que estan creades com són salut, educació i benestar social”, ha reblat. 
Tots dos portaveus han fet una crida sobretot a ERC que, segons Roig, “sembla que només tingui en compte les Terres de l’Ebre quan els interessa”. Per l’edil socialista, el pacte al qual han arribat i que Mas va dir clarament que volia traslladar als municipis “és vergonyós”. “A Tortosa ja hem denunciat que votar ERC serà votar CiU,  i això representa votar una proposta esgotada que ha viscut de la renda dels governs socialistes i que és incapaç d’oferir polítiques a favor de les persones." Miró hi ha afegit: “Seria molt greu que ERC no prioritzés governs de progrés als municipis, entre d’altres a Amposta i Tortosa, que reclamen un canvi, per interposar el procés sobiranista abans que les persones. Primer són els ciutadans, els reclamem que ho tinguin present”.
53 esmenes que beneficien pràcticament tots els pobles
De les 53 esmenes concretes per a les Terres de l’Ebre presentades (estan adjuntades), i que tenen en compte contràriament als pressupostos de CiU, pràcticament tots els pobles de les Terres de l'Ebre, en destaquen, quant a ocupació, l’elaboració d’un Pla de dinamització econòmica per a les comarques amb centrals nuclears; polítiques de desenvolupament industrial; impuls al Centre de Difusió Tencològic de la Fusta i el Moble de Catalunya, a la Sénia; compromís laboral amb Flix i la Ribera d’Ebre;  el desplegament de la Fibra Òptica a les quatre comarques, i resoldre els problemes de cobertura de la TDT. !uant a infraestructures, el desdoblament de la C-12 al seu pas per Tortosa i entre Tortosa i el port dels Alfacs;  la millora de la xarxa viària entre del Delta de l’Ebre entre Poble Nou, a Amposta, i la Ràpita; la modernització del parc mòbil del servei regional de ferrocarril de les Terres de l’Ebre, i els recursos suficients per garantir els descomptes a l'AP-7 per a moviments interns al Baix Camp i Terres de l'Ebre, entre altres. Pel que fa a medi ambient, reclamen la posada en marxa, reivindicada àmpliament des del PSC, de les depuradores de Sant Jaume d’Enveja, Horta de Sant Joan, els Valentins (Ulldecona), Benifallet, Corbera d’Ebre, Garcia, Rasquera, Vinallop (Tortosa) a Tortosa i Tivenys,  i l’inici de les obres de les d’Aldover-Xerta, Bítem, Mas de Barberans i Paüls. 
Quant a l’atenció a les persones, entre altres, les esmenes van referides als centres de dia de la Fatarella, la Torre de l’Espanyol i Ginestar, i el Centre de desenvolupament i atenció precoç a la Infància.  En educació, l’inici de les obres del Cristòfol Despuig a Tortosa i el bon funcionament de les Escoles de Música. En salut, reclamen de nou, la redacció del projecte consultiu del nou hospital de les Terres de l’Ebre, i en cultura i relacions institucionals el bon funcionament dels consorcis memorials dels espais de la Batalla de l’Ebre a Corbera, Vilalba dels Arcs, Batea, el Pinell de Brai i la Fatarella, i l’execució d’una nova fase de rehabilitació i millora del Teatre Orfeó Montsià a Ulldecona.
Tampoc no obliden les esmenes les necessàries inversions, que han caigut amb el govern de CiU, en agricultura, en què destaquen el manteniment i neteja del parc Natural dels Ports i del Delta de l’Ebre, i sobretot la necessària implicació del govern en la lluita contra el cargol maçana. Finalment també fan referència a la Llei de Barris per preveure la liquidació dels deutes pendents amb els ajuntaments i comunitats de veïns i veïnes pels plans derivats de la Llei de Barris que a les Terres de l’Ebre es concreten a Tortosa, Móra d’Ebre i Ulldecona. 
Publicat a terresebre.socialistes.cat el dimarts 20 de gener de 2015 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada