dijous, 8 de gener del 2015

El PSC de Tortosa proposa convertir la plaça d’Espanya en una illa de vianants

El candidat a l’alcaldia i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha presentat avui la moció que defensarà al ple de dilluns proposant convertir la plaça d’Espanya en una illa de vianants exclosa del trànsit. Els socialistes proposen que l’Ajuntament redacte el projecte de conversió que volen acompanyat d’un procés d’informació i participació ciutadana. Mentrestant, a partir d’ara demanen que ja es tanque la plaça de forma provisional el trànsit.

Els socialistes proposen que mentre s’organitza tot el procés, es restringisca de forma immediata i provisional el trànsit a la plaça, una mesura que es podria realitzar, ha explicat l’edil socialista, sense que comportés gran despesa, amb la col·locació de pilones, jardineres o qualsevol altre element de mobiliari urbà no fix de característiques similars. Roig ha emfatitzat que la proposta té en compte la necessitat de deixar una zona de càrrega i descàrrega per als veïns residents i per als comerciants de la plaça.

El candidat socialista a l’alcaldia ha defensat també que esta conversió permetria generar un espai comunitari millorant l’activitat comercial dels bars i cafeteries que actualment hi ha a la plaça. “Volem que el centre neuràlgic de la nostra ciutat oferisca una imatge lliure de vehicles i a disposició dels vianants com passa en moltes places majors d’arreu del país”, ha exposat Roig, “un espai que afavoriria clarament les relacions veïnals, que en podrien gaudir, i les relacions comercials”, ha afegit. Es tracta d’una iniciativa que ja va formar part del programa electoral dels socialistes tortosins a les municipals de 2011, inclòs en la proposta de Pla Integral del Centre de Tortosa i una de les propostes que Roig va presentar a les primàries en què va ser escollit candidat a l’alcaldia en l’eix de Justícia Social, Creació d’Ocupació i Model de Ciutat, basat en una de les seves grans prioritats, polítics l’urbanisme i els pressupostos participatius.

Cal recordar, a més, que esta és una de les actuacions que el govern de CiU va incloure en el seu PAM i que “ha incomplert com la majoria de les propostes que s’hi van incloure a principis de mandat”, afirma el PSC. “Ni tan sols té ni un informe previ”, ha lamentat Roig.

A banda d’esta moció, els socialistes defensaran dilluns en el ple la celebració d’un debat sobre l’estat de la ciutat, l’adopció de mesures de transparència per tal de donar comptes davant la ciutadania de l’activitat de l’alcalde i cadascun dels regidors del consistori i l’aprovació d’una ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública.


Publicat a aguaita.cat el dijous 8 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada