dimecres, 21 de gener del 2015

El PSC presenta 53 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a les TE


El PSC ha presentat 53 esmenes per a les Terres de l'Ebre als pressupostos de la Generalitat pel 2015 que es debaten esta setmana al Parlament i que incidixen sobretot en ocupació, atenció a les persones, infraestructures i medi ambient, a banda d’altres 200 més genèriques. Els portaveus de la Federació de l’Ebre, Enric Roig i Francesc Miró, han fet avui una crida a ERC perquè aprove estes propostes que beneficiaran les Terres de l’Ebre i “dignificaran els comptes que CiU ha previst per al territori”, afirmen.


De les 53 esmenes concretes per a les Terres de l’Ebre presentades en destaquen, quant a ocupació, l’elaboració d’un pla de dinamització econòmica per a les comarques amb centrals nuclears, polítiques de desenvolupament industrial, impuls al Centre de Difusió Tencològic de la Fusta i el Moble de Catalunya, a la Sénia, compromís laboral amb Flix i la Ribera d’Ebre, el desplegament de la fibra òptica a les quatre comarques i resoldre els problemes de cobertura de la TDT. Quant a infraestructures, el desdoblament de la C-12 al pas per Tortosa i entre Tortosa i el port dels Alfacs; la millora de la xarxa viària entre del delta de l’Ebre entre Poblenou, a Amposta, i la Ràpita; la modernització del parc mòbil del servei regional de ferrocarril de les Terres de l’Ebre, i els recursos suficients per garantir els descomptes a l'AP-7 per a moviments interns al Baix Camp i Terres de l'Ebre, entre altres. Pel que fa a medi ambient, reclamen la posada en marxa, reivindicada àmpliament des del PSC, de les depuradores de Sant Jaume d’Enveja, Horta de Sant Joan, els Valentins (Ulldecona), Benifallet, Corbera d’Ebre, Garcia, Rasquera, Vinallop (Tortosa) i Tivenys,  i l’inici de les obres de les d’Aldover-Xerta, Bítem, Mas de Barberans i Paüls.

Pel que fa a l’atenció a les persones, entre d'altres, les esmenes van referides als centres de dia de la Fatarella, la Torre de l’Espanyol i Ginestar, i el centre de desenvolupament i atenció precoç a la infància.  En educació, l’inici de les obres del Cristòfol Despuig a Tortosa i el bon funcionament de les escoles de música. En salut, reclamen, de nou, la redacció del projecte consultiu del nou hospital de les Terres de l’Ebre, i en cultura i relacions institucionals, el bon funcionament dels consorcis memorials dels espais de la Batalla de l’Ebre a Corbera, Vilalba dels Arcs, Batea, el Pinell de Brai i la Fatarella, i l’execució d’una nova fase de rehabilitació i millora del teatre orfeó Montsià, a Ulldecona.

També reclamen inversions en agricultura, com el manteniment i neteja del parc Natural dels Ports i del delta de l’Ebre, i sobretot "la necessària implicació del govern en la lluita contra el cargol maçana". Finalment fan referència a la Llei de barris per preveure la liquidació dels deutes pendents amb els ajuntaments i comunitats de veïns pels plans derivats d'esta llei, que a les Terres de l’Ebre es concreten a Tortosa, Móra d’Ebre i Ulldecona.

Sobre els pactes CiU-ERC a les municipals

Miró i Roig també s’han referit, i l'han titllat de “vergonyosa”,  a la proposta del president Artur Mas de prioritzar pactes entre CiU i ERC a les municipals, referint-se especialment a ERC. “A Tortosa ja hem denunciat que votar ERC serà votar CiU,  i això representa votar una proposta esgotada que ha viscut de la renda dels governs socialistes i que és incapaç d’oferir polítiques a favor de les persones”, ha dit Roig. Miró hi ha afegit: “Seria molt greu que ERC no prioritzés governs de progrés als municipis, entre d’altres a Amposta i Tortosa, que reclamen un canvi, per interposar el procés sobiranista abans que les persones. Primer són els ciutadans, els reclamem que ho tinguen present”.

Publicat a aguaita.cat el dimarts 20 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada