dimecres, 17 de juny del 2015

“Treballarem fort i sense defallir perquè una altra Tortosa és possible”

El portaveu socialista ironitza i felicita Ferran Bel per la seva nova majoria absoluta amb quatre regidors d’ERC que permetrà a la dreta mantenir-se al govern

El candidat del PSC i portaveu socialista, Enric Roig, ha avisat avui que els socialistes tortosins estan més forts que mai i més convençuts que una Tortosa millor és possible. “PSC és sinònim de treball, treball i més treball, ens avala la feina feta i no defallirem, al contrari, continuarem com fins ara amb una oposició responsable però contundent, perquè tenim vocació i capacitat de govern, perquè fer oposició no és només un títol sinó que és fiscalitzar i actuar en tot allò que sigui necessari perquè Tortosa avanci”.

Roig ha estat molt contundent amb la posició adoptada per ERC que permetrà demà que “la dreta es mantingui en el govern de la nostra ciutat”. “En primer lloc volem felicitar Ferran Bel per la seva nova majoria absoluta. Una majoria amb 12 regidors que ha acabat confirmant tal com vam dir al llarg de la campanya electoral que a Tortosa votar ERC ha estat votar CiU. Ara s’ha demostrat que, contràriament al que van dir, s’han convertit en la crossa de Ferran Bel i el més greu, amb aquesta nova majoria absoluta de CiU, Tortosa ha perdut l’oportunitat del canvi.” No obstant això, Roig ha advertit a Bel que hauria d’estar preocupat per la manca de seriositat d’ERC a la ciutat. Una denúncia que es basa en les falses excuses dels republicans a l’hora d’explicar que un pacte d’esquerres no havia estat possible per culpa del PSC.

Roig ha apel·lat la ciutadania a veure el gran nombre d’acords aconseguits per ERC i el PSC en els consells comarcals i altres municipis de les Terres de l’Ebre en benefici dels ciutadans i cituadanes. I ha anat més enllà: “Volen millor garantia que el PSC hagi apostat per un alcalde sobiranista oferint-li els quatre anys d’alcaldia al senyor Monclús? Només amb això ja es posa en evidència la feblesa del seu argument. Però encara ens dol més que s’inventin aquesta excusa quan durant l’hora i mitja de reunió que vam mantenir el tema nacional es va tocar només per sobre i va rebre com a resposta la nostra mà estesa per pactar tot el que hi fes referència. I no hem d’oblidar tampoc que ERC quan va ser interpel·lada en el debat sobre amb quins partits no pactaria, mai no va descartar el PSC”. Per tant, segons Roig, “la credibilitat, el rigor i la responsabilitat dels republicans i del senyor Monclús a Tortosa han quedat en entredit”.

Roig també ha recordat que el PSC ha estat coherent al llarg d’aquest mandat, durant la campanya electoral i després de celebrades les eleccions. “Sempre hem apostat per un pacte d’esquerres perquè entenem que la ciutadania així ho ha expressat amb un vot de càstig a CiU que l’ha fet perdre la majoria absoluta i quatre regidors. Mai no hem tancat la porta a dialogar amb ningú, exceptuant l’extrema dreta”.

El portaveu ha tornat a situar les línies roges que el PSC ha marcat clarament per aquest mandat: “aquestes són el benestar de les persones , els nostres valors d’igualtat, llibertat i la justícia, i l’honestedat i la responsabilitat al servei de la ciutadania”.

Finalment, el dirigent socialista ha ironitzat amb l’acord de governança signat per CiU i ERC. “Gràcies senyor Monclús per instal·lar cartells als principals accessos a la ciutat conforme Tortosa és municipi adherit a l’AMI i gràcies per recuperar el llaüt turístic; gràcies també per haver incorporat moltes de les propostes del PSC que CiU ha tombat durant aquest mandat amb la seva majoria absoluta, però en canvi s’hagi deixat la important proposta del programa de CiU de canviar els vestits dels gegants”. Segons Roig, aquest acord denota que tots dos grups no tenen una idea global de ciutat. “Pensem, sincerament, que Tortosa es mereix molt més”.

Publicat a tortosa.socialistes.cat el divendres 12 de juny de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada