dijous, 8 de gener del 2015

Enric Roig proposa la conversió de la plaça d’Espanya de Tortosa en una illa de vianants

El PSC ho porta al ple de dilluns després que Bel hagi incomplert de nou el PAM perquè volen que l’Ajuntament iniciï ja el procés i recuperi aquest centre neuràlgic per als veïns i el comerç
1 / 2
El candidat a l’alcaldia i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha presentat avui una nova moció per tal de fer una ciutat més per als tortosins i tortosines. Es tracta de la proposta, que anirà al ple de dilluns en format de moció, per tal de convertir la plaça d’Espanya en una illa de vianants exclosa del trànsit. “Volem que el centre neuràlgic de la nostra ciutat ofereixi una imatge lliure de vehicles i a disposició dels vianants com passa en moltes places majors d’arreu del país”, ha exposat, “un espai que afavoriria clarament les relacions veïnals, que en podrien gaudir, i les relacions comercials”.
Els socialistes proposen que l’Ajuntament redacti el projecte de conversió que hauria acompanyat d’un procés d’informació i participació ciutadana per tal d’aconseguir el consens necessari. Mentrestant, a partir d’ara mateix demanen que ja es procedeixi a tancar la plaça de forma provisional el trànsit.
Conscients que es tracta d’un projecte important, els socialistes proposen que mentre s’organitza tot el procés, es restringeixi de forma immediata i de forma provisional el trànsit a la plaça que es podria realitzar, ha explicat l’edil socialista, sense que comportés gran despesa, amb la col•locació de pilones, jardineres o qualsevol altre element de mobiliari urbà no fix de característiques similars. Roig ha emfatitzat que la proposta té en compte la necessitat de deixar una zona de càrrega i descàrrega per als veïns residents i per als comerciants de la plaça.
El candidat socialista a l’alcaldia ha defensat també que aquesta conversió permetria generar un espai comunitari millorant l’activitat comercial dels bars i cafeteries que actualment hi ha a la plaça. Es tracta d’una iniciativa que ja va formar part del programa electoral dels socialistes tortosins a les municipals de 2011, inclòs en la proposta de Pla Integral del Centre de Tortosa i una de les propostes que Roig va presentar a les primàries en què va ser escollit candidat a l’alcaldia en l’eix de Justícia Social, Creació d’Ocupació i Model de Ciutat, basat en una de les seves grans prioritats, polítics l’urbanisme i els pressupostos participatius.
Cal recordar, a més, que aquesta és una de les actuacions que el govern de CiU va incloure en el seu PAM i que ha incomplert com la majoria de les propostes que s’hi van incloure a principis de mandat. “Ni tan sols té ni un informe previ”, ha lamentat Roig. Per al portaveu socialista “la plaça de l’Ajuntament, situada en l’antic barri dels Pescadors, és un dels espais fonamentals del centre de la ciutat, una de les zones més oblidades pel govern municipal en els darrers anys.”. “Només fa falta veure l’estat amb què es troba actualment”, ha denunciat. A més, ha recordat que és un dels espai on al llarg de l’any es realitzen moltes de les activitats , entre altres, actes de la Festa del Renaixement i de les Festes de la Cinta; els Forastocs, i darrerament, s’hi ha instal•lat la pista de gel amb motiu de la campanya de l’Agrupació del Centre Comercial amb motiu del Nadal.
A banda d’aquesta moció, els socialistes defensaran dilluns en el ple la celebració d’un debat sobre l’estat de la ciutat, l’adopció de mesures de transparència per tal de donar comptes davant la ciutadania de l’activitat de l’alcalde i cadascun dels regidors del consistori i l’aprovació d’una ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública.
Publicat a tortosa.socialistes.cat el dijous 8 de gener de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada