dilluns, 12 de gener del 2015

El PSC de Tortosa reclama servei d’hemodinàmica de 24 hores al Joan XXIII

Entra una moció d'urgència al ple que tindrà lloc avui al vespre

El PSC de Tortosa ha entrat una moció d'urgència per debatre al ple ordinari de l'Ajuntament que tindrà lloc este vespre en la qual reclama que el servei d’hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, el referent per als pacients a les Terres de l'Ebre, funcione les 24 hores del dia i s’intensifique l’activació de l'anomenat Codi Infart. El portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, ha assenyalat que la moció vol que l’Ajuntament de Tortosa es posicione sobre exigir al govern de la Generalitat "que garantisca de manera immediata el funcionament del servei d’hemodinàmica al Joan XXIII les 24 hores del dia tots els dies de l’any i que s’intensifique l’activació del Codi Infart per tal de garantir el trasllat urgent amb equitat i qualitat a tota la demarcació de Tarragona, que inclou la regió sanitària de les Terres de l’Ebre”.

El Codi Infart determina un protocol d'actuació urgent que s'activa davant esta patologia i ha de garantir un màxim de 2 hores entre el diagnòstic i la primera intervenció. “En el nostre cas, a les Terres de l’Ebre, és un servei més essencial encara en trobar-nos a dos hores de Barcelona”, apunta. Roig ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista ja ho va reclamar el 2012, i ho van reiterar el 2013, i ho tornaran a fer ara mitjançant una proposta de resolució després de la mort el 25 de desembre passat d’un pacient de Tarragona en el trasllat des de l’hospital Joan XXIII.

El portaveu del PSC ha denunciat de nou la política de retallades del govern de la Generalitat i del conseller de Salut que “malauradament han derivat en situacions dramàtiques que es poden repetir”, tot reclamant recursos perquè els professionals puguen atendre els ciutadans amb garanties. “Esperem que el conseller Boi Ruiz se’n recorde de les Terres de l’Ebre per alguna cosa més que per fer-se la foto amb el primer nadó de l’any.”

També ha reclamat a Bel que assumisca la seua responsabilitat i done suport a la moció: “Volem ser ciutadans com qualsevol altre; volem tindre els mateixos serveis que a Barcelona. Entenem que potser no és sostenible disposar d’una unitat a Tortosa, però és imprescindible tindre-la a menys d’una hora de distància”, ha reblat.

Publicat a aguaita.cat el dilluns 12 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada