dilluns, 30 de juny del 2014

Menteixen i saben que menteixen!

Un Pla d’Acció Municipal és el document que hauria d’establir els objectius i prioritats d’una ciutat, és a dir, aquells projectes amb què un alcalde es compromet. A Tortosa no. El PAM de CiU no és més que un conjunt de coses, que l’ajuntament fa, feia o hauria de fer, barrejat amb accions, promeses, i fum, sobretot, molta fum.

Segons CiU, a Tortosa en tres anys ja s’ha realitzat el 90% del PAM 2011-2015. Des del PSC tenim clar que no només són unes dades incorrectes, sinó que són falses i que CiU es burla de tots nosaltres.

Sobretot, hi ha tres punts que determinen que aquest PAM no és res més que fum. Primer, no es coneixen els objectius, senzillament no existeixen. Segon, no hi ha diferències en la importància de les accions, és a dir, dintre d’aquest 90% tenen la mateixa importància accions complexes com fer les Piscines que multar indiscriminadament als cotxes a l’Hospital. I, en tercer lloc, no hi ha cap indicador per conèixer si una acció esta feta o no, ja que moltes no es poden comprovar.


Per aquesta raó, des del PSC vam encarregar un informe que determina que realment CiU només ha fet el 35% d’allò que va prometre. Les dades mostren que enguany hi han 142 accions inicialment planificades i realitzades i 94 que s’han afegit posteriorment. Per contra, 112 incompliments, entre les quals destaquen les noves piscines, la reconstrucció del Barri de Sant Jaume o l’aparcament de la plaça Bau. Alhora existeixen 136 accions que l’informe qualifica de fum, entre accions no mesurables, que han de fer altres administracions, que són pròpies de l’Ajuntament i, fins i tot, que estan repetides. Alguns exemples són: la millora de l’atenció dels regidors, el corredor del mediterrani, el manteniment del Parc o la nova zona d’oci al pont. Per últim, 22 accions pendents que esperarem al 2015 per avaluar-les, com la creació d’un espai comercial a l’estació de RENFE.

L’informe alerta que la majoria d’accions es concentren al sector de l’urbanisme, alhora el de més incompliments. En canvi, l’assistència social i      la promoció econòmica estan per sota de la mitjana. Amb l’actual crisi, que aquests àmbits no representin la major part del projecte demostra quines són les prioritats d’un govern de dretes que no està al costat de les persones, ni hi vol estar.


És preocupant que CiU no pugui ni dur a terme les grans accions que va prometre, però és pitjor que s’adjudiquin accions d’altres administracions o comptabilitzen aquelles que l’Ajuntament ha de fer obligatòriament. El govern municipal menysté la intel·ligència dels ciutadans i suspèn la seva acció de govern.

Quan només falta un any per les eleccions, ens veiem malauradament obligats a fer la mateixa valoració que l’any passat. A Tortosa, hi ha una nul·la promoció econòmica, no s’aposta pel manteniment de la ciutat i no es fa res per ajudar als que estan patint la crisi. L’alcalde, Ferran Bel, i el seu equip de govern menteixen i saben que menteixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada