dimecres, 11 de març del 2015

Roig (PSC) portarà al ple de Tortosa la reclamació per construir el tercer institut al Temple Sud


El candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat aquest dimarts que no pensa quedar-se de braços creuats davant la renúncia per part del govern de Ferran Bel a la construcció del tercer institut a Tortosa. “Ho havien anunciat per activa i per passiva, fins fa poc, assegurant que era prioritari i estava recollit al PAM del govern municipal que definitivament només és paper mullat”, ha detallat Roig, que ha tornat a apel·lar a la ciutadania a comprovar què es veritat i què és mentida de tot allò que ha promès Bel.
Roig ha anunciat que els socialistes portaran al proper ple una moció per demanar la construcció del tercer institut, "opció descartada per CiU que ha decidit ubicar-lo a l’actual escola de Sant Llàtzer".“Adopto el compromís que quan governem la ciutat a partir del maig recuperarem aquest projecte àmpliament reivindicat a Tortosa per tots els governs municipals, una lluita de tots per tenir un institut al marge esquerre del riu Ebre”, ha assegurat Roig. El candidat socialista ha volgut deixar clar que és partidari d’optimitzar recursos, però que no acceptar que el context de dificultat actual serveixi d’excusa a CiU per retallar en serveis essencials, en aquest cas desafavorint l’educació pública, “com també han fet amb la salut desmantellant el nostre hospital de referència”.

De fet, la renúncia del tercer institut ha estat una sorpresa "majúscula" per als socialistes, ja que havien preguntat al govern i demanat en continuades ocasions garanties perquè es tirés endavant quan hi hagués la dotació pressupostària. “Una i altra vegada tant la regidora com des del Departament ens van dir que es faria el tercer institut i que en cap cas l’escola es convertiria en institut-escola després que es traslladessin ja dos dels cursos del Cristòfol Despuig”, ha exposat Roig.

El PSC de Tortosa ha recordat que el tercer institut s’ha de construir en un solar al costat de la comissaria dels Mossos, que l’Ajuntament va cedir al Departament d’Ensenyament el 2009. Mentrestant, el Departament va adoptar diferents solucions provisionals per acollir-lo, mentre no es construïa. Per això, per a Roig, el més greu és que el projecte per encabir-lo a l’escola Sant Llàtzer, pressupostat amb 500.000 euros, s’ha fet gairebé amb nocturnitat i d’amagatotis, sense tenir en compte per a res a l’oposició, que ha conegut la decisió per la premsa.

“Tot i que cadascun funcionarà autònomament, està clar que Tortosa perd amb aquesta decisió un equipament, un centre de referència, una decisió que també farà que l’escola renunciï a part de les instal·lacions que hauran de compaginar amb l’institut”, ha denunciat Roig .

El candidat socialista, finalment, ha lamentat que Bel hagi estat incapaç de defensar la ciutat i el territori davant les contínues retallades del govern de CiU, amb la complicitat d’ERC, a la Generalitat. “El govern de Bel ha aplaudit un bon nombre de renúncies a la nostra ciutat, aquesta no és la posició de l’alcalde d’una ciutat que ha de ser líder territorial”. Roig ha emplaçat a "comparar la discriminació positiva del govern de progrés, amb els socialistes al capdavant, i el nou pas enrere que s’ha fet amb el govern de CiU que gira l’esquena a Tortosa i les Terres de l’Ebre una vegada més". 

Publicat a La Marfanta el dimarts 10 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada