dimecres, 11 de març del 2015

El PSC portarà al ple de Tortosa la reclamació del tercer institut

El candidat socialista a l’alcaldia, Enric Roig, ha lamentat “la renúncia del govern de Bel a construir-lo”
El candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha anunciat avui que el grup municipal socialista portarà al ple una moció pe reclamar la construcció del tercer institut a la ciutat “després de la renúncia del govern de Bel ha construir-lo”, ha denunciat, tot recordant que CiiU ha decidit ubicar-lo a l’actual escola de Sant Llàtzer. “Ho havien anunciat per activa i per passiva, fins fa poc, assegurant que era prioritari i estava recollit al PAM del govern municipal que definitivament només és paper mullat”, ha detallat Roig, que ha tornat a apel·lar a la ciutadania "a comprovar què es veritat i què és mentida de tot allò que ha promès Ferran Bel". I ho ha argumentat amb més exemples: “les piscines per construir, el velòdrom per cobrir, la C-12 sense resoldre i l’-A7 sense reivindicació”, ha apuntat.

“Adopto el compromís que quan governem la ciutat a partir del maig recuperarem este projecte àmpliament reivindicat a Tortosa per tots els governs municipals, una lluita de tots per tenir un institut al marge esquerre del riu Ebre”, ha assegurat Roig. El candidat socialista ha volgut deixar clar que és partidari d’optimitzar recursos, però que no accepta que el context de dificultat actual servisca d’excusa a CiU per retallar en serveis essencials, en este cas “desafavorint l’educació pública, com també han fet amb la salut desmantellant el nostre hospital de referència”. Per tant, ha deixat clar que “evidentment cal esperar a tenir la disponibilitat pressupostària per tirar-lo endavant però en cap cas renunciar-hi”.

De fet, la renúncia del tercer institut ha estat una “sorpresa majúscula” per als socialistes, ja que havien preguntat al govern i demanat en continuades ocasions garanties perquè es tirés endavant quan hi hagués la dotació pressupostària. “Una i altra vegada tant la regidora com l'alcalde com des del departament ens van dir que es faria el tercer institut i que en cap cas l’escola es convertiria en institut-escola després que es traslladessen ja dos dels cursos del Cristòfol Despuig”, ha exposat Roig. El tercer institut estava previst en un solar al costat de la caserna dels Mossos que l’Ajuntament va cedir al departament d’Ensenyament el 2009. Mentrestant, el departament va adoptar diferents solucions provisionals per acollir-lo mentre no es construïa.

Per a Roig, el més greu és que el projecte per encabir-lo a l’escola Sant Llàtzer, pressupostat amb 500.000 euros, s’ha fet “gairebé amb nocturnitat i d’amagatotis, sense tenir en compte per a res a l’oposició que ha conegut la decisió per la premsa”, ha lamentat. “Tot i que cadascun funcionarà autònomament, està clar que Tortosa perd amb esta decisió un equipament, un centre de referència, una decisió que també farà que l’escola renuncie a part de les instal·lacions que hauran de compaginar amb l’institut”, ha denunciat Roig.

El candidat socialista, finalment, ha lamentat que Bel haja estat “incapaç de defensar la ciutat i el territori davant les contínues retallades del govern de CiU, amb la complicitat d’ERC, a la Generalitat”. En este sentit ha afirmat que “el govern de Bel ha aplaudit un bon nombre de renúncies a la nostra ciutat, esta no és la posició de l’alcalde d’una ciutat que ha de ser líder territorial”. Roig ha emplaçat “a comparar la discriminació positiva del govern de progrés, amb els socialistes al capdavant, i el nou pas enrere que s’ha fet amb el govern de CiU que gira l’esquena a Tortosa i les Terres de l’Ebre una vegada més”, ha conclós.

Publicat a aguaita.cat el dimarts 10 de març de 2015

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada