dijous, 19 de març del 2015

El PSC reclama la posada en marxa de forma immediata del Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre

Enric Roig apel·la CiU i ERC a aprovar la moció del Grup Socialista que es debatrà demà al Parlament que també exigeix treure del calaix diverses actuacions clau per al territori.


El portaveu del PSC de l’Ebre i candidat a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha exigit avui la posada en marxa de forma immediata del Pla Estratègic per a l’Empresa i l’Ocupació de les Terres de l’Ebre per tal de revitalitzar el teixit productiu i generar nous llocs de treball en “un dels territoris més castigats per la crisi”. Roig també ha denunciat “l’ús partidista” del document que a hores d’ara encara no s’ha fet públic, tot i l’exigència dels agents socials i els partits polítics del territori. La reclamació arribarà demà al Parlament de Catalunya a través d’una moció del Grup Parlamentari Socialista. Roig ha anunciat, a més, que es presentarà una nova moció al ple de Tortosa i es traslladarà també a la resta d’Ajuntaments de les Terres de l’Ebre.Roig ha fet un repàs a l’actuació del govern en relació al pla que ha titllat “d’esperpèntica”. Ha recordat l’anunci de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, durant la fira Expoebre de l’any passat en què assegurava que el pla estava elaborat des del febrer de 2014 i que el conseller estava pendent de posar data per presentar-lo. El mes de juny, ha seguit Roig, els sindicats van reclamar el pla i el delegat del govern “els va atacar quan ha de ser conscient que es tracta d’un document que ha costat 140.000 euros a tots els catalans i catalans, que són del SOC tal com expliquen els sindicats i que s’ha de destinar a ocupació i, que per tant, s’ha de conèixer”. Per al dirigent socialista, la “cirereta del pastís” arriba amb les declaracions del conseller Felip Puig que titlla el document “de carta als Reis”. “La gravetat és major perquè es tracta d’un document elaborat per la URV i fet amb criteris tècnics”. Roig ha recordat que, tot just després, el PSC va presentar una moció al ple de Tortosa, aprovada per unanimitat, per reclamar fer-lo públic, crear una taula de seguiment del pla i que es dotés una partida en el pressupost del 2015 per tirar-lo endavant. “El delegat del govern va assegurar que es posarien les piles i que al setembre es faria públic”, ha recordat, tot afegint: “estem al mes de març i el més calent és a l’aigüera”. Per tot això, Roig ha denunciat aquest “ús partidista del pla i ha tornat a exigir que es faci públic ja. “Estem demanant conèixer i debatre les línies estratègiques, per adoptar mesures ben clares per estar ben preparats per a la sortida de crisi”.


El candidat socialista ha assenyalat que tot plegat demostra el menyspreu constant del govern de Catalunya cap a les Terres de l’Ebre, com també es va comprovar amb un "pressupost miseriós" i el fet que no es va recollir cap de les esmenes presentades pel PSC. “Si al mes de setembre el govern estava en disposició d’ajustar serrells, com diu el delegat, com és que no hi ha cap mesura per aplicar en el pressupost que s’ha aprovat; com és que s’han reduït en un 7% les inversions a les Terres de l’Ebre respecte el 2014 i en un 84% respecte al 2010; com es que aquestes reduccions contrasten amb la resta de Catalunya en què han augmentat un 12% i a Barcelona un 24%”. Roig ha estat contundent: “Apel·lem al govern i especialment el seu soci de govern, ERC, que malauradament han caigut en el bucle i també obliden i molt les Terres de l’Ebre, que donin suport a la nostra moció i presentin el pla. 


Demà, per tant, el pla estratègic de l’Ebre arribarà al Parlament de Catalunya en què es debatrà una moció del Grup Parlamentari Socialista que també exigeix que es treguin del calaix diferents actuacions clau per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i que en el termini de tres mesos hi hagi un pla calendaritzat d’aquestes accions. Quant a l’Ebre, a banda del pla estratègic, es reclama al govern de l’Estat les obres de l’A-7 i que es realitzi un pla de contingència fins quan aquesta via estigui finalitzada, per evitar el trànsit de camions per la carretera N-340 i establir la gratuïtat de l’AP-7; exigir al govern de l’Estat les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre; completar els serveis bàsics dels polígons industrials; presentar un pla de millora del servei de rodalies per a les Terrers de l’Ebre; garantir el funcionament dels parcs de bombers voluntaris; un pla de reactivació econòmica per les comarques que compten amb centrals nuclears; exigir al govern de l’Estat la participació del de la Generalitat en la planificació del trasllat dels residus nuclears de les centrals d’Ascó; realitzar una auditoria del funcionament i del manteniment de les estacions de la Xarxa de Vigilància Atmosfèrica de les Terres de l’Ebre; presentar un estudi integral de les necessitats del riu Ebre; elaborar i presentar un informe sobre les conseqüències del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre; intensificar el treball interdepartamental per a treballar en l’eliminació de plagues que afecten els ecosistemes i cultius; garantir un finançament adequat per al bon funcionament del Centre Tecnològic del Moble de la Sénia; posar en funcionament de forma immediata de totes les depuradores d’aigües residuals construïdes a les Terres de l’Ebre i abonar el càrrec de les multes imposades als ajuntaments de la conca de l’Ebre per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per abocaments al riu.

Publicat a més ebre  i ebredigital el dimecres 18 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada